[:hr]Nakon odlaska Ivice Ivušića, Marijan Ćorić je ostao jedini seniorski golman u redovima pulskog prvoligaša. Teška situacija u klubu i sve brojniji odlasci igrača na žalost nisu novost za našeg vratara koji je bio u sličnoj situaciji u Italiji kada je igrao u redovima Parme. – Već sam to prošao u Parmi tako da meni ovo nije ništa novo. Sada mi je puno lakše sve to proživjeti jer sam kod svojih kući. Ovdje sam doma, imam gdje živjeti i što jesti. Puno teže je bilo u Italiji gdje sam bio sam, a plaće nije bilo godinu dana. Preživio jesam, ali sam na kraju otišao dva mjeseca prije kraja sezone jer više nisam mogao izdržati sve to. Prisjetio se Marijan koji shvaća igrače koji su već napustili redove pulskog prvoligaša, kao primjerice Ristu Mitrevskog. – Risto je dečko iz Makedonije i to je u potpunosti druga priča nego ova moja sadašnja.

Polako se bliži kraj polusezone, a pred Zeleno-žutima su još dvije teške utakmice. Prva je na rasporedu u subotu u Zagrebu protiv Dinama, a druga sljedećeg vikenda u Puli protiv Osijeka. – Protiv Dinama je najbitnije izvući pozitivan rezultat. Gore se idemo boriti pa ćemo vidjeti što će biti na kraju. Nedavno smo u Kupu od njih izgubili 4:2, ali smo tada igrali bez dosta igrača iz prve postave. Kako bilo mislim da možemo uzeti bod kao što smo ga već uzeli doma protiv njih, čak možda i tri. Kaže Marijan o posljednjem gostovanju Istre 1961 u ovoj godini i nadodaje. – Sada samo na raspolaganju treneru svi osim Čuljka i Kitanovskog koji imaju kartone. Idemo jako, potući se s njima i vidjeti kako će biti, znamo i mi igrati nogomet. Atmosfera u svlačionici je dobra, pogotovo nakon pobjede. Što se ostalih stvari tiče, tako je kako je, svi znaju sve i mislim da je više nepotrebno pričati o tome.

Ćorić je trenerovo povjerenje dobio na utakmici sa Slavenom, a nedugo zatim je Ivica Ivušića napustio klub te je tako Marijan postao jedina seniorska opcija za “jedinicu” uz mladog juniora Orbanića. – Dobro se osjećam, mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama i mislim da sam odradio jedan dobar posao. Nemam pritiska, idem od utakmice do utakmice i želim odraditi najbolje. Dogodi li se povreda, što ima veze? Naravno, ne daj Bože da se dogodi, ali uvijek može mali Orbanić stati na gol koji je odličan mladi vratar. Pohvalio je Marijan svog mladog kolegu i time zaključio ovaj kratki razgovor.[:]