[:hr]Nakon tri i pol godine izbivanja Marijan Ćorić se vratio u svoj matični klub. Vratar koji je još kao junior Istre 1961 otišao u Parmu s pulskim je prvoligašem potpisao ugovor u trajanju od dvije i pol godine i tako ponovno postao članom kluba u kojem je i potekao. Marijan je rođen 6. veljače 1995. godine u Čapljini, a još kao šestogodišnjak je preselio u Vodnjan. Ubrzo nakon dolaska iz BiH je krenuo trenirati nogomet u Istri 1961 gdje je prošao kompletnu školu nogometa. Odlični nastupi u zeleno-žutom dresu nisu ostali nezapaženi pa je tako interes za našeg mladog vratara na ljeto 2013. pokazala Parma, tada članica talijanske Serije A.

Ćorić je u Parmi igrao za Primaveru, a nerijetko je bio i na klupi za rezerve prve momčadi. Nakon raspada “Žuto-plavih” dobio je slobodne papire pa je preselio u Speziju gdje je proveo jednu polusezonu. U Parmu se vratio početkom ove sezone, a nakon odrađenih zimskih priprema je uslijedio povratak u Istru 1961. – Imao sam 18 godina kada sam otišao u Parmu gdje je prvu godinu bilo jako dobro i gdje sam standardno branio u Primaveri. Sezonu nakon se dogodio raspad kluba i to nije lijepa strana mog boravaka u Italiji. Međutim, to je sve prošlo pa sam dobio slobodne papire i otišao u Speziju. Kasnije je došao poziv iz Parme pa sam se vratio u prvu ekipu.

Marijan je pojačao već jaku konkurenciju za mjesto vratara Zeleno-žutih, a s ekipom trenira zadnjih par dana. – Prošao sam pripreme s Parmom tako da sam u trenažnom procesu, a trenirao sam i prošle sezone ovdje pa mi nisu strani igrači niti trener Boškovič. Sad samo treba nastaviti raditi u dobrom ritmu. Teren je ogledalo svega i nadam se da će doći i plodovi moga rada.

Ćorić koji je prošao kompletnu školu nogometa Istre 1961 i upravo vratio u matični klub gdje je zatekao starog poznanika, svog Vodnjanca Kenana Hadžića. – Pratio sam zbivanja u Istri 1961 dok sam bio u Italiji, a pogotovo Kenana Hadžića s kojim sam si prijatelj od malih nogu. Jako sam sretan što sam se vratio kući i sada je na meni da radim punom parom kako bih izborio mjesto u ekipi. Konkurencija je stvarno jaka. Mi mladi mislim da imamo potencijala, dok od Iveše možemo svi jako puno naučiti. Zaključio je naš novi/stari vratar kojemu želimo novu dobrodošlicu i puno sreće u zeleno-žutom dresu.[:]