[:hr]Nogometaši Istre 1961 se u miru štinjanskog igrališta Fortin spremaju za nedjeljeno gostovanje kod Hajduka. Peti na tablici s 14 osvojenih bodova, Zeleno-žuti idu na noge drugoplasiranom Hajduku koji je u dosadašnjih 11 kola osvojio šest više od Istre. Jedan od igrača koji je odigrao važnu ulogu u utakmici trećeg kola kada su Puležani na Drosini svladali Splićane s visokih 4:1 je Marcel Heister.

Brzonogi lijevak Zeleno-žutih kaže kako je zadovoljan gdje se trenutno nalazi njegova momčad. – Za sada je sve dosta dobro, a siguran sam da će biti još i bolje. U zadnje dvije utakmice smo osvojili četiri boda i to nas svakako veseli, ali ipak moramo biti realni i reći da smo protiv Lokomotive mi bili ti koji su imali malo sreće. Kako bilo, sad smo na dobrom putu prema gornjem djelu ljestvice, ali nas to ne smije zavarati i opustiti jer se lako porazom padne koje mjesto ili pobjedom digne. Rekao je Heister te se osvrnuo i na svoje igre ove sezone. – Počeo sam odlično i bio u dobroj formi, ali sam u zadnje vrijeme ipak malo slabiji. Međutim, kada se sve uzme u obzir, mislim da sam odradio dosta dobro jer ipak nismo baš dobivali golove s lijeve strane u zadnje vrijeme.

Nogometaši Istre 1961 će u nedjelju gostovati u Poljudu, kod momčadi protiv koje Zeleno-žuti nerijetko igraju vrlo dobre utakmice. – I sad je meni nova prilika da opet zabijem gol i ponovim dobru igru. U trećem kolu, moramo priznati, došli su kod nas bez nekih važnih igrača, dok ćemo u nedjelju mislim da ćemo vidjeti pravi Hajduk. A pravi Hajduk je jak i zato će bit jako teško, ali protiv njih smo često igrali jako dobro. Trebamo imati dobar dan, malo sreće i vjerujem da će rezultat doći. Kaže Marcel koji je istaknuo kako mu na neki način paše igrati protiv splitske momčadi. – U Splitu je uvijek puno ljudi i dobar je osjećaj igrati pred puno navijača, a ja volim kada me cijeli stadion “mrzi”, kada su protivnički navijači protiv mene. To mi nekako daje još više motiva. U Splitu smo uvijek igrali dobro, a i meni osobno paše igrati protiv Hajduka te se nadam da neću prekinuti niz dobrih utakmica protiv njih.

Osvrnuo se s par riječi i na pripreme za ovu utakmicu. – Pripremamo se kao za bilo koju drugu utakmicu. Normalno treniramo i analiziramo protivnika s trenerom koji nam daje sve potrebne informacije. Zaključio je Heister.[:]