[:hr]Marcel Heister sad i službeno više nije igrač NK Istre 1961. Prolaskom liječničkog pregleda i potpisom ugovora u trajanju od dvije godine, brzonogi lijevi bek je od ponedjeljka postao novim igračem izraelskog prvoligaša Beitara iz Jeruzalema. Izraelci su pokazali interes za dovođenjem Heistera, a dva kluba su se brzo dogovorila.

Heister nam se javio iz Jeruzalema gdje je već krenuo s radom u novom klubu. – Na žalost još nisam vidio puno od Jeruzalema. Iako sam bio u ponedjeljak u gradu cijeli dan, rješavao sam papirologiju i ostalo, ali bit će vremena za razgledavanje. Na prvi pogled sam vidio da su ljudi odlični ovdje. Rekao je Marcel koji je otkrio kako je došlo do transfera. – Iz uprave su mi javili kako postoji interes iz Izraela, a sve smo riješili u tri dana. Volio bih istaknuti kako sam zahvalan upravi Istre 1961 koja je bila vrlo poštena prema meni i zbog toga mi je jako drago i ne mogu napraviti ništa drugo nego im se puno zahvaliti.

Kada sam čuo da postoji interes kluba iz Izraela sam si rekao kako nema šanse da odem tamo. Bilo me strah jer sam mislio da je nesigurno, ali sam promijenio mišljenje nakon što sam razgovarao s ljudima koji su već igrali tamo koji su mi rekli da je jako lijepo i da se ne trebam bojati. Otkrio je Marcel čiji će klub u četvrtak igrati uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu. – Igrati Europsku ligu bi za mene bilo stvarno veliko zadovoljstvo i nadam se da će moj novi klub to uspjeti izboriti.

Marcel je u Istri 1961 proveo gotovo dvije i pol godine. Dugo razdoblje u kojem se čovjek navikne na grad i stvori lijepa poznanstva. – Razdoblje provedeno u Puli ću pamtiti po lijepome. U Puli sam našao curu, najboljeg prijatelja Ivana Brkića, a i grad će mi ostati u jako lijepom sjećanju tako da moram priznati da mi nije bilo lako otići. Baš sam jučer razgovarao sa stricem i rekao sam mu da mi grad i prijatelji već fale. Kada sam pristao otići i kada je sve bilo dogovoreno sam pitao Brkića: Je to to, nema više nazad? Kad mi je rekao da ne i da idem u Izrael 100%, nekako mi je došlo teško oko srca. U ponedjeljak sam ležao sam u hotelu i baš sam si razmišljao da bi tada u Puli bio na kavi s prijateljima, hehe.

Ipak je to nogomet i uvijek se teži napretku u karijeri. Tako je i Marcel, kojeg ćemo svakako pamtiti po hitrosti, odličnom udarcu i nevjerojatno brzim sprintevima, svoju karijeru odlučio nastaviti u Izraelu. – Volio bih se još jednom zahvaliti svima u klubu koji su prema meni uvijek bili jako dobri. Želim puno sreće klubu i dečkima u budućnosti, sigurno ću ih i dalje pratiti i navijati za Istru. Hvala Marci, i mi tebi želimo puno sreće u profesionalnom i privatnom životu.[:]