[:hr]Rovinjski dio priprema započeo je u ponedjeljak jutarnjim treningom na terenu s umjetnom travom sportskog centra Valbruna. Igrači su tako nastavili s visokim ritmom rada i napornim treninzima koji se gotovo u potpunosti baziraju na radu s loptom.

Naporni rad za vrijeme priprema nije nikakva novost za Manuela Pamića, iskusnog lijevog beka Zeleno-žutih kojemu će ovo biti prve pripreme od kada se vratio u redove pulskog prvoligaša. – Krenuli smo jako u pripreme uz visoki ritam rada i za sada se radi zaista dobro. Na žalost nas vrijeme nije poslužilo pa smo morali uvodni dio priprema odraditi na teškom terenu u Štinjanu. Do sada smo radili jako dobro, a mislim da ćemo sada u Rovinju moći raditi još bolje.

Nismo još imali pre više vremena za upoznati se s trenerom, ali nakon ovih par dana mogu reći samo riječi hvale. Želim mu puno sreće u radu i siguran sam da će dignuti cijelu momčad da se vrati na poziciju na kojoj joj je mjesto. Kaže Manuel kojemu će ove pripreme biti prve s momčadi od kada se vratio među Zeleno-žute. – Ozljede su srećom iza mene tako da ću moći proći pripreme kako spada. Veselim se dolasku u Rovinj jer ćemo imati bolje uvjete za rad, a uz to će momčad provesti 12 dana zajedno što je svakao dobra stvar. U prvenstvu smo se doveli u malo nezgodnu situaciju i zato se moramo spremiti što bolje kako bi ispravili slabu polusezonu. Zaključio je lijevi bek Istre 1961.[:]