[:hr]Jedan od igrača koji su došli na ljeto u Istru je Manuel Pamić, lijevi bek koji je pojačao zadnju liniju Zeleno-žutih i od kojeg se tek očekuju najbolje partije. Manuel je u posljednje dvije godine igrao malo pa stoga i ne čudi da se tek vraća u formu. Protiv Osijeka je Pamić odigrao posljednjih 15 minuta utakmice, dok je u Kupu u srijedu na terenu proveo 92 minute. – Iako nisam još sto posto spreman, u Kranjčevićevoj sam se osjećao odlično i nisam imao problema sa snagom. Mislim da mogu reći da polako ulazim u pravu formu, a što više budem igrao, to ću biti bolji. Rekao je lijevi bek Istre 1961 koji će u subotu protiv Zagreba po prvi put istrčati na Drosinu od prve minute.

Prokomentirao je Manuel i poraz od Zagreba i ispadanje iz Kupa. – Mislim da smo nesretno izgubili u Zagrebu. Istina da smo se na početku utakmice tražili, ali kada smo ušli u utakmicu je bilo sve bolje i bolje. Zato ćemo se pokušati iskupiti pobjedom pred svojim navijačima. Prije utakmice sam rekao da je Zagreb zasigurno kvalitetnija momčad od onoga što se može vidjeti kada se pogleda ljestvica. Kaže Manuel koji je u pulskoj formaciji bio najpovučeniji igrač od trojke Pamić-Tomić-Heister. – Vidjelo se da je za nas trojicu sve to izgledalo novo i da smo rijetko igrali zajedno, ali smatram i da smo na terenu izgledali dosta dobro.

Unutar svega nekoliko dana će Zeleno-žuti odigrati drugu utakmicu protiv momčadi Zagreba pa je tako Pamić rekao nešto više o tom dvoboju. – Ne smijemo podcijeniti protivnika, već moramo odigrati pametno i iskoristiti pruženu priliku za revanš. Mislim da možemo očekivati nešto povučeniji Zagreb uz više-manje isti sastav. Fizička sprema će biti možda i ključni faktor, a u srijedu smo pokazali da smo jači od Zagreba u tom segmentu. Još nismo dorasli da pobjeđujemo na gostovanjima, ali sam siguran da ćemo zato u subotu gostima pokazati tko je gazda na Drosini. Jedino se nadam da će se teren malo osušiti i da će se dati igrati na njemu.[:]