[:hr]Čak tri uzrasta je Davor Lasić trenirao ove sezone. Krenuo je u sezonu kao trener starijih pionira, nastavio kao trener druge momčadi da bi sezonu završio kao trener kadeta. Teških godinu dana u kojima je Lasić dignuo drugu momčadi, a s kadetima uz veliku pomoć pionira izborio ostanak u ligi.

Teška sezona za vama. Trenirali ste čak tri momčadi, starije pionire, drugu momčad i kadete. Kako ste to proživjeli?

– Nije lako ni ugodno trenirati tri ekipe u godinu dana. Tri puta sam morao kretati ispočetka, ali mi je ipak pomoglo što sam poznavao dobar dio igrača koje sam trenirao. Na kraju je ispalo sve u najboljem redu jer je druga momčad završila na sredini ljestvice, a kadeti i pioniri su ostali u ligi. Da je moglo bolje, moglo je. Mislim da nam je, što se druge momčadi tiče, u nekim trenucima nedostajao toliko željeni pomak u ligi, a za to je nedostajalo i malo kvalitete u kadru.

Preuzeli ste drugu momčad na polusezoni i odlično krenuli sa šest pobjeda u osam utakmica. Međutim, tada je sve stalo pa su zaredali slabiji rezultati koji su se poklopili s odlaskom nekih igrača u prvu ekipu.

– Točno tako. Dok smo u kadru imali dečke koji su trenirali s prvom ekipom je sve štimalo besprijekorno, više nego dobro. Ipak, u određenom trenutku su u seniorskom pogonu nastali problemi zbog velikog broja ozljeda pa nismo mogli više računati na igrače koje nam je prije slao trener Pamić. Bez pomoći Salanovića, Repića, Grkovića i Hadžanovića je patio i rezultat. Morali smo se tada “krpati” s juniorima pa čak i kadetima. Primjerice, protiv Rijeke su nam u početnom sastavu zaigrala petorica juniora, a jedan kadet je igrao pola sata.

Koje je vaše mišljenje o tim mladićima koji su uskočili i koji su igrali u dresu druge momčadi?

– Realno, oni sada još nisu na nivou da budu nositelji kvalitete u trećoj ligi. Naši domaći dečki, sadašnji juniori i naši bivši juniori su pokazivali naznake da imaju kvalitetu i da mogu igrati, ali kada se sve zbroji i oduzme, nositelji kvalitete su ipak bili dečki iz prve momčadi. Naši domaći dečki su pred kraj prvenstva pokazali da se počinju privikavati na treću ligu, a pojedinci su počeli iskakati i pokazivati kvalitetu za taj rang natjecanja.

Često spominjete rezultat. Ne bi li trebao rezultat bio sporedan stvar u drugoj momčadi, a primarna razviti igrača?

– Ne možete stvoriti igrača bez rezultata. Da bi igrač bio kvalitetan iza njega ipak mora stajati i određeni rezultat, a ne samo igra. Teško će netko obratiti pozornost na igrača koji u lošoj ekipi igra dobro zato što cijela ekipa igra loše. Rezultat je mjerilo svega i rezultat je taj koji podiže kvalitetu igre.

U subotu je završilo prvenstvo utakmicom protiv Vrapča koja je završila 3:3. Devet domaćih igrača je bilo u početnoj postavi uz vratara Tvrtkovića i Marinčića.

– Nisam bio na toj utakmici pa ne znam točno kako je išlo. Bilo je to zadnje kolo dviju momčadi koje se nisu borile ni za vrh ni za ostanak, ali je jasno da se ne smije izostaviti taj rezultat. Naši dečki su u određenim trenucima pokazali kvalitetu, ali za nešto više i bolje moraju imati kontinuitet dobrih igara. Dok to ne shvate teško da će biti nekog većeg pomaka. Ako igrač na jednoj ili dvije utakmice pokaže da je moćan, da zna, da može i da zaslužuje taj rang natjecanja, ne vidim razloga zašto to isto ne bi pokazivao u kontinuitetu i da mu se primjerice u sedam utakmica “zalomi” jedna slabija.

Dugo niste trenirali momčad koja nije u sustavu škole nogometa. Kako ste stoga vidjeli vašu polusezonu s drugom momčadi?

– To je takoreći seniorski pogon i seniorski nogomet i moram reći da je stvarno bilo lijepo raditi s tim igračima. Dečki su dobro odgovorili zahtjevima treće lige i sve u svemu mogu reći da sam zadovoljan kako je sve ispalo. Na žalost je na kraju izostao rezultat.

Pogled u budućnost vas kao trenera i igrača iz druge momčadi?

– Došli su novi vlasnici i stvarno ne znam kakva će biti budućnost nas trenera tako da o tome ne mogu pričati. Što se igrača tiče, velika većina je pokazala kvalitetu, ali ako se žele preseliti u seniorsku svlačionicu morat će tu kvalitetu pokazivati u kontinuitetu.[:]