[:hr]Početkom prošlog tjedna momčad su pojačala dva mladića koja su stigla na posudbu iz Lokomotive, 22-o godišnji Ivan Antunović i 20-o godišnji Kristijan Jakić. Upravo smo s potonjim porazgovarali o subotnjoj utakmici s Rijekom i onoj koja slijedi protiv momčadi iz koje je i došao na posudbu u Istru 1961. – Nogomet samo počeo igrati u NK Mračaju iz Runovića, a zatim sam otišao u Imotski i kasnije u Split. Na kraju sam završio u Lokomotivi i sada u Puli. Ukratko nam je Kristijan prepričao svoj put do zeleno-žutog dresa i nadodao. – Ljetos sam došao u Lokomotivu, ali na žalost nisam dobio priliku da pokažem što znam i mogu. Stoga sam se odlučio doći u Istru 1961 kako bi se vratio na teren, pokazao sebe u najboljem svjetlu i dokazao da za mene ima mjesta u momčadi.

Došao sam s Ivanom Antunovićem i uvijek je puno lakše imati nekog poznatog uz sebe u novom klubu. Međutim, svi dečki su ovdje stvarno korektni i svi su nas sjajno prihvatili. Od ranije već znam nekoliko igrača, a to su Prce koji je bio sa mnom u reprezentaciji i Aljoša u Splitu kada sam i ja bio tamo. Ostale dečke većinom znam po imenima. Otkrio je Kristijan koji je istaknuo kako je u karijeri većinom igrao na poziciji zadnjeg veznog i par riječi nadodao o svom debiju u dresu Istre i sljedećoj utakmici Zeleno-žutih. – Rezultat malo ružno izgleda, ali što je, tu je. To je sada iza nas i mi se okrećemo našoj sljedećoj utakmici protiv Lokomotive u kojoj nam neće biti lako, ali neće ni njima. Znaju gdje dolaze i mogu očekivati jedan pravi “rat”, a i morat će se jako namučiti žele li dobiti tu utakmicu.

Jakić se momčadi priključio u utorak, netom prije pripremne utakmice s Goricom. Jasno je kako će za njega, ali i za ostale dečke koji su se priključili tijekom priprema trebati neko vrijeme da se upoznaju, pohvataju trenerove zamisli i naposljetku uigraju kao momčad. – Ima nas puno novih i još smo u fazi uigravanja, ali ćemo s vremenom biti sve bolji i bolji. Nas par koji smo prošli kompletne pripreme smo fizički mogli izdržati u Rijeci, a kod drugih igrača se vidjelo da nedostaje malo snage. Visoki poraz nije pre više utjecao na atmosferu u svlačionici, a sigurno ćemo analizirati utakmicu i sve naše greške i pokušati ispraviti ih već u subotu. Nadam se stoga da ćemo protiv Lokomotive ostvariti pozitivan rezultat.

Iako je na posudbi iz Lokomotive, Kristijan je rekao kako mu to ne predstavlja posebni motiv. – Ta utakmica mi neće dati neki posebni motiv jer ja u svakoj utakmici dajem sve od sebe i ne zanima me protiv kojeg kluba igram. Moram odraditi svoj posao na najvećem mogućem nivou i dokazati se. Kaže Kristijan koji je rekao par riječi i o dvojici opasnih nogometaša Lokomotive. – Oni na svakoj poziciji imaju odlične igrače. Prema naprijed definitivno moramo zaustaviti Majera, a i ako se Ivanušec vrati bit će opasno jer je brz i hitar.

U subotu se zbog vremenskih neprilika i padalina očekuje nešto teži teren, ali kako kaže naš novi veznjak to neće biti problem. – U subotu ćemo se brzo morati prilagoditi na teren, kakav god bio. Zaključio je Jakić.[:]