[:hr]Potpisom na ugovor u trajanju od dvije godine, Korejac Sung Min Hong postao je novim članom zeleno-žute svlačionice. Hong je u Pulu stigao početkom ljetnih priprema kao igrač na probi koji se tek morao dokazati treneru Panadiću, što mu je naposljetku i uspjelo. Pulski strateg je naime već nakon par treninga konstatirao kako je vrlo zadovoljan igrom 23-o godišnjeg Korejca koji je svoje kvalitete potvrdio i na utakmicama s Umagom i Goricom.

– U Hrvatsku sam došao prije godinu dana. Do tada sam igrao za Soonsil University, a onda sam stigao u Lučko gdje sam se zadržao šest mjeseci. Iako sam imao ugovor u trajanju od dvije godine, raskinuo sam ga zbog problema s vodstvom kluba pa sam otišao u Dubravu u treću ligu. U Dubravi sam igrao u prvoj postavi te sam zabio dva gola i imao tri, četiri asistencije. Predstavio se Korejac koji igra na poziciji ofenzivnog veznog.

Uobičajeno je da je igračima koji dolaze s Dalekog istoka ponajveći problem komunikacija sa suigračima. Svi igrači iz Koreje koji su stizali u Istru 1961 su govorili vrlo slabi engleski. Srećom, Sung je već godinu dana u Hrvatskoj pa je naučio nogometni vokabular tako da sporazumijevanje sa suigračima na terenu neće biti problem. – Volim Europu i Hrvatsku i moram reći da mi je stvarno jako lijepo ovdje. Kaže Sung i ističe. – Čuo sam za Woona koji je igrao ovdje u Istri. Znam ga kao dobrog igrača koji se dobro snašao u Hrvatskoj i kojemu je ovdje bilo dobro. Volio bih proživjeti takvo iskustvo i da mi bude dobro kao što je bilo njemu.

Zadovoljio je kriterije trenera Panadića i potpisao ugovor, a sada slijedi njemu najbitnije, borba za mjesto u momčadi. – Cijelu karijeru sam igrao ofenzivnog veznog, iza napadača, a ove sezone bih volio u dresu Istre 1961 zabiti minimalno pet golova. Rekao je Hong i zaključio. – Trener je vrlo ljubazan prema nama, a za moju novu momčad mogu reći da mi se jako sviđa.[:]