Danas je održana tiskovna konferencija uoči utakmice 12. kola HT 1. lige, između NK Varaždin i NK Istra 1961. Utakmica je na rasporedu ove subote u 15 sati na stadionu Varteks.

Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su glavni trener Ivan Prelec te igrač Einar Galilea.
„Očekuje nas susret protiv momčadi koja u ovoj sezoni ima slične ambicije kao i mi – ostati u Prvoj ligi bez turbulencija. Ako usporedimo prvu utakmicu protiv Varaždina ove sezone, možemo reći kako je roster momčadi izmjenjen u 70% do 80%. Varaždin sada ima novog trenera tako da je to sad zaista drugačija priča nego ranije. S druge strane mi znamo koliko nam je ova utakmica bitna; znamo što možemo dati a to je maksimum. Vratiti ćemo se kući sa bodovima!
Stanku smo iskoristili kako bi opet obnovili fizičke kapacitete kako bi se sad pripremili za nadolazeću utakmicu. Svi igrači su na dispoziciji izuzev Marina Grujevića koji ne može nastupiti radi kartona i ranije radi ozljeda odsutnih igrača koji nisu u kadru. Odabrali smo 18 igrača koji u ovom trenutku mogu dati najviše na terenu“ kaže trener Ivan Prelec.
„Ostao nam je svojevrstan grč nakon izgubljena 2 boda u zadnjem susretu, međutim sad idemo u Varaždin po 3 boda! Promjene koje su se desile kod njih možemo iskoristiti u našu korist.“ kaže Einar Galilea.