[:hr]Zbog velikog interesa javnosti i upita medija o tome koji je stav NK Istre 1961 nakon odluke Komisije za registraciju klubova i igrača Nogometnog saveza Istarske županije koja je odbila zahtjev igrača NK Istre 1961 Petra Franjića za izdavanjem brisovnice iz NSŽI, smatrajući ga neosnovanim, nogometni klub Istra 1961 izdaje sljedeće

PRIOPĆENJE

Ovim svojim postupcima pokazali smo da je novo vodstvo NK Istre 1961 odlučno zadržati principijelnost i poštivanje zakonitosti. To je ujedno i poruka svim igračima NK Istre 1961 da će klub uvijek izvršavati svoje ugovorne obaveze na korektan način sukladno propisima Republike Hrvatske te će izvršavajući svoje obveze inzistirati da i druga strana poštuje svoje, dok god postoji ugovorna obveza. Klub će uvijek biti otvoren za sve dijaloge i tražit ćemo da se rješenja i prijedlozi igrača rješavaju dogovorno, a ne putem isforsiranih pravnih tumačenja menadžera ili savjetnika zainteresiranih isključivo za svoju proviziju.

Očekujemo da se igrač Petar Franjić u najkraćem roku priključi treninzima NK Istre 1961, a o njegovom angažmanu odlučivat će nadležna tijela kluba i sam trener.

NK Istra 1961 š.d.d.[:]