[:hr]Polako se bliži početka prvenstva za naše kadetkinje i seniorke koje će u subotu odigrati svoje prve utakmice ove sezone. Popričali smo stoga s Roberto Rubčićem, trenerom seniorki koji nam je više rekao o pripremnom razdoblju i natjecanju koje uskoro počinje. – Počeli smo s pripremama 1. kolovoza i trenirali smo četiri puta tjedno. Neke cure su nam se ipak priključile tek zadnjih 15-ak dana, a došle su nam i neke mlađe igračice, prošlogodišnje kadetkinje. Trenutno tako trenira 20-ak cura pa smo dosta dobro popunjeni što se kadra tiče. Rekao je trener koji je otkrio kako će za prvo kolo imati nemale probleme s kadrom. – Na žalost dosta igračica je bolesno, a neke su i ozlijeđene tako da ću za prvu utakmicu imati na raspolaganju 13 igračica.

U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni su cure nastupale u 2. HNLŽ uz Dinamo i Rijeku, a u osam utakmica su upisale jednu pobjedu i sedam poraza. Ove će pak sezone seniorke biti pojačane s nekoliko iznimno nadarenih kadetkinja, a u ligi će nastupati uz još pet klubova, Dinamom, Graničarom iz Đurđevca, Koprivnicom, Lepoglavom i Podravinom iz Ludbrega. – Ove sezone ćemo nastupati u ligi sa šest ekipa, a igrat će se trokružno što znači da ćemo imati 15 utakmica tijekom prvenstva. Nama je bitno zadržati te cure u nogometu i možemo biti jako zadovoljni s brojem mlađih cura koje treniraju. Kada kažem ljudima da imamo 70-ak cura se iznenade, tako da stvarno Pula gaji jako veliki interes za ženski nogomet. Zato nam je cilj nastupati u seniorskom nogometu kako bi te mlađe cure imale kao cilj doći do seniorki i da se tako nastave baviti nogometom. Međutim, s ovim projektom treba imati strpljenja.

Rubčić je istaknuo kako su mu u radu uvelike pomogle kondicijska trenerica Nina Grebenar i kapetanica Helena Babić. – Svakako moram pohvaliti kondicijsku trenericu Ninu Grebenar koja odlično radi na spremi igračica i kapetanicu Helenu Babić koja zaista daje sve od sebe da potakne cure na treniranje i igranje. Na žalost u Hrvatskoj još postoji predrasuda prema ženskom nogometu i s time se svakodnevno susrećemo, ali vjerujem da će kroz par godina to nestati. Eto, znak dobrog rada u ženskom nogometu u Hrvatskoj su i nedavni rezultati cura u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Iako su u Varaždinu izgubile od Švedske 2:0, taj rezultat je za pravo pokazatelj rada pošto se u Švedskoj već godinama ulaže puno novca u razvoj ženskog nogometa.

Seniorke svoju prvu utakmicu igraju u subotu na pomoćnom igralištu na Drosini s počekom u 13:45 protiv Graničara.

Kadetkinje će ove sezone nastupati u kadetskoj ligi Centar skupina “B” u kojoj će igrati protiv Dinama, Vrbovca, Odre iz Zagreba, Lepoglave i 4 rijeke iz Karlovca. Prvu utakmica je na rasporedu u subotu na Drosini s početkom u 18:00 sati protiv 4 rijeke. Sretno našim seniorkama i kadetkinjama u novoj sezoni![:]