[:hr]U nedjelu su tri najstarije ekipe iz škole nogometa Istre 1961 bile angažirane u borbi za prvoligaške bodove. Pioniri i kadeti su na Drosini ugostili Rijeku, dok su juniori nakon njih igrali protiv Splita.

Iako su na poluvremenu vodili 1:0, pioniri trenera Lasića nisu uspjeli zadržati vodstvo, već su gosti izjednačili i na kraju preokrenuli rezultat u svoju korist za končanih 2:1. Jedini strijelac za Zeleno-žute bio je Mateo Lisica. Uspješniji su bili kadeti koji u posljednje vrijeme nižu sjajne rezultate te su protiv Rijeke ostvarili petu pobjedu u zadnji sedam ligaških utakmica. Zeleno-žuti su poveli u 14. minuti preko Nikla, ali su gosti uspjeli izjednačiti već u prvoj minuti nastavka susreta. Desetak minuta kasnije je za novo vodstvo Istre 1961 zabio Mionića, a konačnih 3:1 postavio je Nikl par minuta prije kraja susreta.

Posljednji su u nedjelju igrali juniori koji su na Drosini u sklopu 19. kola ugostili momčad Splita. Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice, već u 3. minuti, ali su Zeleno-žuti ubrzo izjednačili preko Burića. Rezultat se na žalost igrača Istre uskoro promijenio na 2:1 u korist Splita koji su zabili u 28. minuti. Konačnih 2:2 postavio je Ljubanović u 46. minuti i svojim sedmim golom donio novi bod za Istru 1961.

Pioniri: NK Istra 1961 – HNK Rijeka 1:2 (1:0)

Kadeti: NK Istra 1961 – HNK Rijeka 3:1 (1:0)

Juniori: NK Istra 1961 – RNK Split 2:2 (1:2)[:]