[:hr]Nakon kratkog obraćanja trenera Andreja Panadića svojim igračima na Drosini, Zeleno-žuti su preselili u Štinjan gdje su u 10 sati odradili prvi trening u 2016. godini i prvi trening u sklopu zimskih priprema. Kada je novi trener pulskog prvoligaša u četvrtak na predstavljanju rekao kako je u Istru 1961 došao raditi, i to krvavo, nije se šalio. Jasno je to već nakon prvog treninga priprema koji je trajao gotovo dva sata.

Dečke je na početku treninga dobro zagrijao kondicijski trener Peršić i prepustio ih treneru Panadiću koji im je zadao nekoliko vježbi s loptom. Visoki tempo rada nastavio se i kasnije kada su dečki prvo igrali na skraćenom terenu s tendencijom pronalaženja suigrača u prostoru iza leđa obrane, a zatim i između dva gola. Za kraj treninga je još bilo vremena i za kraće trkačke dionice. Sljedeći trening je na rasporedu u 15:30 u Štinjanu.

19 igrača na prvom treningu

Nisu svi Zeleno-žuti prisustvovali prvom treningu zimskog djela priprema. Na prozivci se našlo ukupno 19 igrača, dok ih je nedostajalo šest. Nisu trenirali Repić, Zolotić, Đurić, Ojdanić, Kasalica i Bouhna. Repić će se momčadi priključiti na popodnevnom treningu, dok će se u subotu vratiti Bouhna, Đurić i Ojdanić. Zolotić je zatražio slobodne papire, dok je Kasalica dobio par dana za probu u drugom klubu.

U Štinjanu su tako na prvom treningu trenirala četvorica vratara i 15 igrača: Iveša, Brkić, Ivušić i Ostojić te Gojković, Žižić, Pavlović, Tomić, Mišić, Pamić, Hadžić, Heister, Franić, Vuković, Zlomislić, Svraka, Marić, Nikolić i Barišić.[:us]After a short talk to the players at the Drosina stadium, the new coach Andrej Panadić and his players moved to Štinjan where they started the first training of the new cycle of preparation. When Panadić said that he came in Pula to do a hard work he didn’t joke. It was obvious after the first training that lasted for almost two hours.

Two hours of really hard work for the guys in which the players did a variety of exercises with the ball, followed by a high-pace playing on a short filed between two goals.

19 players on the first training

Not all the Green and yellows attended the first practice. There was a total of 19 players: Iveša, Brkić, Ivušić, Ostojić, Gojković, Žižić, Pavlović, Tomić, Mišić, Pamić, Hadžić, Heister, Franić, Vuković, Zlomislić, Svraka, Marić, Nikolić and Barišić.

Repić and Bouhna will come on the afternoon practice, Zolotić requested free papers, Ojdanić and Đurić will come in a few days, while Kasalica got a couple of days for a test in another club.[:]