[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u utorak popodne krenuli s pripremama za utakmicu s Hajdukom. Trener Tomić je dečkima nakon nedjeljne utakmice i slobodnog ponedjeljka u utorak isplanirao jedan trening kojeg su odradili u Štinjanu. Na istom mjestu su se okupili i u srijedu ujutro gdje su u sat vremena odradili zagrijavanje i taktičke vježbe.

Trener Tomić je ekipu podijelio u dva djela i svakoj dao po polovicu terena. Nakon niza ponavljanja obrambenih kretanja i napadačkih akcija trener je suprotstavio obranu i napad ispred gola četvorice vratara Zeleno-žutih. Zanimljiv i dinamičan trening za dečke koji će s radom nastaviti u Štinjanu u 18:30.

Trojica na probi

Na probu su stigla trojica igrača. Radi se o lijevom veznom Luki Mihaljeviću, bivšem igraču druge momčadi Istre 1961 koji je prošlu sezonu proveo u Osijeku i Marsoniji. Na probu je stigao i još jedan bivši igrač Istre 1961, veznjak Mumin Nuriši koji je Pulu napustio kao kadet kako bi preselio u redove Dinama. Zadnju sezonu je proveo u austrijskom prvoligašu Kapfenbergu.

Momčadi se priključio i lijevo krilo Mario Ćubel. Rođen u Slavonskom Brodu prije 26 godina, Ćubel je posljednje dvije sezone proveo u redovima Zagreba.[:]