[:hr]Juniori Istre 1961 proživljavaju tešku sezonu. U prvom djelu u 11 utakmica su naši dečki osvojili 10 bodova što je bilo dovoljno za veliku prednost od posljednjeplasiranog Dragovoljca koji je osvojio svega jedan bod. Problemi su se ipak nagomilali tijekom stanke te su Zeleno-žute napustila čak osmorica igrača i jedan vratar. Uz to, teško stanje u klubu samo je pridonijelo slabijim rezultatima u nastavku sezone i četiri poraza u isto toliko utakmica pa se stoga teško može išta zamjeriti momčadi i treneru koji daju sve od sebe ne bi li izborili ostanak u ligi. Prednost nad Dragovoljcem od devet bodova se istopila i trenutno su bodovno izjednačeni nakon današnje pobjede Dragovoljca nad Lokomotivom 4:1, a do kraja sezone je pred Zeleno-žutima još velikih sedam utakmica, odnosno pet za Dragovoljce.

Porazgovarali smo stoga s trenerom juniora Valdijem Šumbercem koji nam je nešto više rekao o situaciji u juniorskoj momčadi. – Od prvog dana nastavka sezone se borimo s određenim problemima, a prvi i osnovni je da smo izgubili devet igrača koji su prvu polusezonu igrali u prvoj ekipi (Radetić, Leko, Borna Vujica, Giljanović, Miljanić, Matteoni, Magdić, Lazendić i vratar Patrik Vujica). Uz to imali smo problema i s Uroševićem koji je dobar dio prve polusezone bio bolestan i u trening se vratio tek prije tri tjedna. U takvim okolnostima tražimo bodove za ostanak u ligi, a to možemo napraviti protiv određenih ekipa. Hoće li biti dovoljno za spas, ne znam.

Ipak, Zeleno-žuti i dalje drže sudbinu u svojim rukama te još mogu izbjeći posljednje mjesto. – I dalje držimo sudbinu u svojim rukama, ali vidimo i da su klubovi ispod nas početi pobjeđivati. U narednom razdoblju imamo dosta teške protivnike i seriju utakmica protiv Hajduka, Rijeka, Slavena i Dinama. Svakako ćemo napraviti sve da odigramo na određenom nivou, a u zadnja tri kola ćemo morati osvojiti barem šest bodova (doma Rudeš i Sesvete, vani Cibalia). Pitanje je samo hoće li nam tih šest bodova garantirati ostanak u ligi. Mi ćemo svakako nastojati osvojiti i pokoji bod na strani i protiv jačih protivnika, ali ćemo tek na terenu vidjeti koliko će to biti moguće.

Juniori u nedjelju u Medulinu s početkom u 15:00 sati ugošćuju Hajdukovce koji su trenutno prvoplasirani u 1. HNL juniora. – Hajduk se bori za prvo mjesto i bit će teško. Međutim, ako uđemo s pravim gardom možemo napraviti utakmicu interesantnom te im sigurno možemo parirati u jednom djelu. Oni su favoriti, definitivno, a mi ćemo se za nešto više od poraza morati pokazati u najboljem svijetlu. Zaključio je Šumberac, a nama ne preostaje ništa drugo nego njemu i njegovim dečkima zaželjeti puno sreće u borbi za prvoligaški ostanak.[:]