[:hr]Juniori Istre 1961 su u srijedu popodne započeli s pripremama za novu sezonu. Odlična je to vijest za razvoj nogometa i mladih nogometaša, kako u Puli i Istri, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Naime, Hrvatski nogometni savez je prošle godine raspustio juniorsku ligu na državnoj razini pa su prvoligaški klubovi svoje juniorske sastave imali po nižim regionalnim ligama, što je svakako bio korak unazad u kvaliteti natjecanja.

Mladi Zeleno-žuti su tako jednu sezonu proveli igrajući u ligi s istarskim klubovima u skupini B Nogometnog središta Rijeka. Srećom juniorska liga se vraća pa će tako i mladi nogometaši Istre 1961 od sljedeće sezone ponovno nastupati s najjačim klubovima Hrvatske. Pioniri i kadeti će natjecanje nastaviti kao i prošle godine, dok će juniori igrati odvojeno od dva mlađa uzrasta.

Prvi trening su dečki odradili na Drosini gdje ih je u rad poveo trener Igor Krajnc koji je prije dvije sezone vodio juniore Zeleno-žutih. Juniorima će se na utakmicama priključivati Barišić, Marić i Urošević koji će trenirati sa seniorima.

Na prvom treningu mladih Zeleno-žutih je radilo 20 igrača. Većinom su to kadeti uz poneko staro lice: Jokić, Macan, Cvek-Šekuljica, Drandić, Pavlić, Stamenković, Petrović, Miljanić, Tadić, Salihović, Hodak, Ćorak, Matteoni, Mršulja, Bilić, Ruba, Škaro i Bajrami. Na probi su Kontošić iz Velog vrha i Softić iz Istre-Pule. S juniorima trenira i Brazilac Jo.[:]