[:hr]Mladi Puležan Viktor Marić potpisao je u četvrtak profesionalni ugovor s Istrom 1961. Marić je dijete škole nogometa Istre 1961 za koju je počeo igrati još od dvanaeste godine. Prošavši sve uzraste Zeleno-žutih od mlađih pionira do kadeta, Marić je odličnim igrama i požrtvovnošću u kadetskom dresu Istre 1961 zaslužio svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora mladi Marić nam je ispričao svoje prve dojmove. – Jako sam sretan zbog ugovora, a još više zbog toga što mi je klub pružio povjerenje. Bit će mi to dodatni motiv za daljnji rad. 

Marić je već prošao svoje prve pripreme sa seniorskom momčadi za koje kaže da su bile dosta teške. – Treninzi su puno teži i naporniji nego kod kadeta, sve je profesionalnije. Odradio sam sa seniorima taj teži dio priprema, a i dalje ću trenirati sa seniorima, dok ću utakmice igrati s juniorima. 

Viktor je već treći mladi igrač Istre 1961 koji je u posljednjih tjedan dana potpisao profesionalni ugovor. – Koliko vidim klub sve više ulaže u mlade igrače i pokazuje da ima povjerenja u nas. To može biti samo dodatni motiv svim drugim dečkima da rade još više, da se nameću svojim trenerima i da svojim radom dođu do seniorskog pogona. Zaključio je mladi veznjak kojemu još jednom čestitamo na potpisanom ugovoru te mu želimo puno sreće i dobrih utakmica u zeleno-žutom dresu.[:]