[:hr]Nakon Saše Uroševića, još jedan mladi nogometaš Istre 1961 je potpisao profesionalni ugovor s pulskim prvoligašem. Radi se o Davidu Barišiću, 18-o godišnjem mladiću koji je ponikao u školi nogometa Istre 1961, a koji je prošle sezone igrao za juniore i za drugu momčad Zeleno-žutih. Istaknuo se Barišić posljednjih godina dobrim igrama te je zaslužio svoj prvi profesionalni ugovor koji će ga za Istru vezati iduće tri godine.

Barišić je na ovim pripremama već pokazao svoj potencijal u utakmici protiv Agencije Umag u kojoj je zabio pobjedonosni pogodak te na utakmici protiv Temišvara u kojoj je bio vrlo opasan po golu protivnika.

Mladi krilni napadač će trenirati sa seniorima, a utakmice igrati za juniore. – Ne znam što reći. Jako sam sretan zbog ugovora i stvarno se nadam se da ću se uklopiti u ekipu, da ću se izboriti za seniorsku momčad i da ću se nazabijati se golova. Igrat ću za juniore, ali naravno da se nadam da će mi se ispuniti želja i da ću u budućnosti zaigrati za seniorsku momčad.

David je na ovim pripremama već zabijao za seniore pa se možemo nadati da će se ta tradicija i nastaviti. – Bili smo jači od Agencije Umag koja se svako toliko skupi da odigra utakmicu. Jako mi je jako drago što sam na toj utakmici zabio pobjedonosni gol koji je ujedno bio i moj prvi gol za seniore. Nadam se da će ih biti još. Rekao je mladi Barišić koji je se za kraj malo osvrnuo i na prelazak s juniorskog na seniorski nogomet. – Igrao sam za drugu momčad u trećoj ligi protiv redom starijih igrača koji su bili jači, čvršći i iskusniji od mene. To mi je bilo jako teško na početku, ali mi je ipak bilo sve lakše kako se sezona primicala kraju.[:]