Joma je novi tehnički sponzor NK Istre 1961!

Prestižni sportski brend i istarski klub udružuju snage za naredne sezone.

Joma i NK Istra 1961 postigli su dogovor da Joma postane novi službeni tehnički sportski sponzor za naredne tri sezone.

 

Klub daje povjerenje Jomi, s obzirom da se radi o španjolskoj tvrtki poznatoj po tradiciji i prestižu, koja je vodeća na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ovaj novi ugovor bit će početak korisnog odnosa za obje strane, budući da će Joma predstaviti imidž NK Istre 1961 u više od 120 zemalja i proširiti raspon međunarodnih sponzorstava, dok će NK Istra 1961 ojačati svoj komercijalni imidž.

 

NK Istra 1961 je hrvatski nogometni klub, predstavnik Istarske županije. Njihovi začeci sežu u 1961. godinu kada su se spojili NK Uljanik i NK Istra. Trenutačno klub igra u Prvoj hrvatskoj ligi, poznatoj kao “SuperSport HNL”, gdje su prošle sezone 2022./2023. došli do petog mjesta, nadomak ulaska u kvalifikacije za Europu. Među postignućima kluba je i finale Kupa Hrvatske u sezoni 2002.-2003. i 2020.-2021.
Od sada će Joma i NK Istra 1961 raditi ruku pod ruku, a brend će ih pratiti na putu svega što još treba postići.

 

O Joma Sport Footballu

 

Joma Sport je španjolska tvrtka posvećena proizvodnji i marketingu sportske opreme. Joma je vodeći španjolski sportski brend, s najvećim obujmom prodaje u svijetu, te se nalazi među deset najboljih svjetskih brendova. Osnovao ju je Fructuoso López 1965. godine i od tada raste. Trenutno je prisutan na tržištu u više od 120 zemalja i ima devet podružnica u Sjedinjenim Državama, Italiji, Kini, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Meksiku, Panami i Brazilu.

 

Joma proizvodi odjeću i opremu za sve mainstream sportske discipline. Što se nogometa tiče, sponzorira više od 300 profesionalnih timova diljem svijeta i uživa veliku važnost u najvišim međunarodnim kategorijama, uz Svjetsko prvenstvo. Španjolske momčadi kao što su Villarreal CF (dvostruki polufinalist League Championshipa), Getafe CF i CD Leganés trenutno oprema Joma. Izvan Španjolske, poznati klubovi su Atalanta BC, ACF Swansea, Norwich City, RSC Anderlecht, TSG Hoffenheim, Le Havre i također hrvatski HNK Rijeka. Reprezentacije Ukrajine, Rumunjske, Kube i Hondurasa, između ostalih, također su sponzori Jome.