[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u subotu ujutro u Štinjanu odradili jači dvosatni trening kojim su zaključili prvi mini ciklus priprema. Od srijede i početka priprema Zeleno-žuti su trenirali dvaput dnevno, a kako je ritam rada od prve minute bio na dosta visokom ritmu, trener Raić-Sudar odlučio je svojim pulenima dati slobodnu subotu popodne i nedjelju kako bi odmorili umorne mišiće i spremni krenuli u nastavak priprema.

Treninzima se pak u petak popodne priključio Andrea Ottochian, 29-o godišnji Rovinjež koji je u Zeleno-žutom dresu igrao u sezoni 2012./2013. Prije Istre nastupao je za Rovinj i Karlovac, a nakon odlaska iz Pule dvije je sezone proveo u Cibaliji te dvije i pol u zaprešićkom Interu.

Trener tako trenutno raspolaže s dva vratara i 14 seniorskih igrača, od kojih je Kanađanin ColinJacques van stroja zbog manjih problema s mišićima.

Prema planu rada, dečki će u ponedjeljak odraditi prvu pripremnu utakmicu i popodnevni trening, a dvostruki program imat će i u utorak. Nešto više nam je o tome rekao trener Darko Raić-Sudar. – Dečki rade stvarno dobro, ali kao i ljetos imamo problem što su neki igrač u treningu, a neki koji dođu naknadno nisu pa ne mogu raditi svi zajedno. Moramo se što prije kompletirati, doći će nam nešto igrača na probu, a s nekim klubovima smo već dogovorili posudbe koje bi trebali finiširati sljedeći tjedan. Idealni scenarij bi bio da nam dođu igrači na posudbu koji su već u treningu i odrađuju pripreme jer oni mogu odmah igrati utakmice.

Trener je par riječi nadodao i o trenutnom kadru. – Volio bih da Ćorić ostane s nama jer bi s njim i Vanjom imali riješeno pitanje vratara. Najveći problem trenutno imamo u obrani jer su nas napustili svi stoperi i desni bekovi pa imamo samo Čuljka i Pavića na poziciji lijevog beka. Teško je sada išta dogovoriti u ovoj situaciji u kojoj se klub nalazi s neriješenim financijskim pitanjima. Nadam se da će se problem oko vlasništva kluba riješiti što prije jer bi se onda sve promijenilo i mi bi igračima postali puno zanimljiviji. Kaže trener i za kraj otkriva. – U ponedjeljak ćemo odigrati u Medulinu s Dragovoljcem, a nastupat ćemo i na turniru u Medulinu gdje ćemo odigrati tri utakmice. Kako nemamo puno vremena nama će tjedan u kojem ćemo igrati s Rijekom biti normalni pripremni, a prvenstvo će za nas početi nakon Lokomotive i pauze jer je za sada teško očekivati da ćemo biti spremni za te dvije utakmice.[:]