[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu ujutro krenuli s pripremama za nedjeljni dvoboj s Interom. Kako je trener odlučio ovaj tjedan preskočiti uobičajeni ritam od dva treninga nakon slobodnog dana, svojim je dečkima spremio nešto jači jutarnji trening za početak novog radnog tjedna. U gotovo dvosatnom treningu je momčad odradila niz vježbi tehnike i snage, vježbala se završnica i igrao nogomet na skraćenom terenu.

Van treninga je bio jedino Nikola Prelčec koji je bolestan još od puta za Split, a priključit će se momčadi unutar par dana. Nije bilo ni juniora koje je trener Tot prepustio treneru Šumbercu za današnju utakmicu 1/4 finala Kupa.

Do utakmice s Interom će se trenirati jedno dnevno u Štinjanu s početkom u 16:00 sati.[:us]Preparations for Sunday’s match against Inter started on Wednesday morning in Štinjan. Rather than the usual schedule of training twice after a day off, Coach Tot decided to instead have a more difficult morning workout to start the week. In a training session that lasted almost 2 hours, the team did a series of technical and power exercises, shooting on goal and playing soccer on a shortened field.

The only player that is currently out of training is Nikola Prelčec, who has been out sick the last couple of days.

The team will train once a day in Štinjan at 4 PM until Sunday’s match.[:]