[:hr]Od njegovog dolaska u Istru 1961, početkom prošle sezone, Ivica Ivušić je dugo bio na klupi ili tribine. Riječanin u zeleno-žutim bojama je strpljivo čekao priliku i nakon puno strpljenja, rada i odricanja napokon ju dočekao. Ivica je ove sezone stao među vratnice na utakmicama s Rijekom i Interom, ali je njegov kontinuitet utakmica krenuo s Hajdukom u 13. kolu. Nakon tog susreta, zbog kojeg je proglašen najboljim igračem kola, Ivušić je ostao među vratnicama i u narednim utakmicama.

Porazgovarali smo stoga s našim mladim vratarom koji se s momčadi priprema za važan dvoboj s Cibalijom. – Moje je da radim i da čekam ovakvu priliku. Godinu dana sam ovdje i ovo mi je prva prava prilika i svakako ću pokušati opravdati dano mi povjerenje. Trudim se maksimalno da to tako i bude. Kaže Ivica koji je pobliže opisao status vratara koji često vrlo dugo moraju čekati na priliku. – Teško je, ali takva je naša uloga. Golman mora biti jak u glavi jer ako nije će sigurno “puknuti”. Srećom, ja sam dosta toga već prošao iako imam samo 21 godinu. S 14 sam otišao u Italiju i to me jako promijenilo. Prije svega sam sazrio ljudski i to mi je puno pomoglo kod takvih situacija. Mogu čekati, trenirati i biti spreman kada dođe prilika. A prilika je stigla protiv Hajduka kada je Ivušić odradio sjajnu utakmicu. – Dosta dugo nisam branio i mogu reći da sam zadovoljan sa svojim igrama. Naravno da može biti bolje, pogotovo s kontinuitetom utakmica. Kako bilo, za sada sam zadovoljan, ali tu neću stati već ću na svakom treningu i na svakoj utakmici pokušati napredovati.

Ivušić je kratko prokomentirao pad forme svoje momčadi što je rezultiralo nizom od pet ligaških utakmica bez pobjede. – Ne znam što bih rekao. Moramo nastaviti jako trenirati jer će se samo tako sve vratiti na svoje mjesto. Pad forme je normalna stvar, ali imamo potencijala i sigurno se možemo vratiti na pravi put. Upravo nam je utakmica protiv Cibalije prava prilika da se iskažemo i siguran sam da već u nedjelju možemo pokazati pravo lice. A pravo lice će moći pokazati protiv Cibalije koja je u prošlom kolu stigla do svoje prve pobjede i tako se Istri približila na tri boda zaostatka. – To je liga 10 u kojoj s dvije pobjede se može napraviti velika razlika, a s dva poraza ta razlika može nestati. Zato u svakoj utakmici moramo biti maksimalno unutra i to je najvažnije. Moramo pustiti sve što je bilo do sada i razmišljati samo o Cibaliji.

– Teren je loš i bit će loš tako da tu uopće ne trebamo tražiti alibi. Nama ta tri boda trebaju i zato ih moramo uzeti. Iako ima još puno utakmica do kraja, susret s Cibalijom nam lomi sezonu tako da bez obzira na teren i vremenske neprilike mi moramo ići na pobjedu. Prva važna utakmica protiv Lokomotive, za dodatno odvajanje s dna tablice, nije prošla dobro. Druga važna utakmica, ona sa Slavenom za učvršćivanje na sredini tablice isto tako nije prošla dobro. Treća važna utakmica u nizu za konkretni bijeg s dna ljestvice igrat će se u nedjelju s početkom u 15 sati. – Bit će pobjeda. Zaključio je vratar pulske momčadi.[:]