[:hr]Ivica Jurkić, 21-o godišnji stoper zadovoljio je kriterije trenera Panadića i potpisao ugovor s pulskim prvoligašem u trajanju od godine i pol. Rođen u Livnu 22. veljače 1994. godine, Ivica je nogomet počeo igrati u Troglavu iz Livna gdje je igrao do seniorskog pogona. Preselio je zatim u Zadar gdje je u nastavku prošle sezone odigrao 11 utakmica. Početkom ove sezone je preselio u Hrvatski dragovoljac, a ovu godinu započeo u Istri 1961. Ivica se na pripremama pokazao kao pouzdani i čvrsti branič, a pogotovo se istaknuo količinom pretrčanih kilometara na treninzima i utakmicama. – Stvarno sam sretan što sam došao u Istru 1961. Jako mi se sviđa način rada trenera Panadića, puno se radi na fizičkoj spremi, ali i na taktici. Pripreme napreduju jako dobro, atmosfera u svlačionici je odlična, a puno su mi pomogli i dečki koji su me odmah dobro prihvatili. Rekao je Jurkić.

U Istru 1961 je stigao kao lijevi bek, ali ga je trener Panadić većinom koristio na stoperskoj poziciji. – Cijelu karijeru sam igrao kao lijevi bek, dok sam na ovim pripremama većinom igrao kao lijevi stoper i stvarno nemam problema s tim. Pohvatao sam kretnje koje trener Panadić traži od stopera tako da sam uvjeren da će sve biti ok. Kaže Jurkić kojem je konkurencija na stoperskoj poziciji vrlo jaka. – Konkurencija je jaka, svi su dečki stvarno dobri i mislim da će biti zanimljiva borba za poziciju u prvoj momčadi.

Moja očekivanja od ovog boravka u Istri 1961 su visoka. Kao prvo se želim nametnuti treneru Panadiću i ući u prvu postavu. Radim naporno, dajem svoj maksimum te se nadam da će trener i navijači bili zadovoljni mojim igrama. Zaključio je Jurkić.[:us]Center back player Ivica Jurkić satisfied coach Panadić criteria and signed a contract with Istra 1961. Born 21 years ago in Livno, Ivica showed that he is a trustworthy center back player with an enormous amount of energy. He is the second player that signed a contract with the Green and Yellows this year.

I’m very happy taht i signed a contract with Istra 1961. The club is really nice, the mood in the locker room is fantastic and the guys are great. I really like the training mode that coach Panadić uses, with a lots of physical and tactical work. The fight for the position in the first team will be really hard, but also really interesting. Said Ivica to whom we wish welcome and good luck in Istra 1961 jersey.[:]