[:hr]Borba za “jedinicu” u redovima Zeleno-žutih nikad nije bila jača. Iskusni Vanja Iveša, iako se nalazi na zalasku karijere, radi i trenira nevjerojatnim angažmanom i profesionalnošću i svakako može biti uzor mlađim igračima. Ivan Brkić, mladi 21-o godišnji vratar boje Istre 1961 brani već četiri sezone i radi na vrlo visokom nivou. Trolist vratara zatvara Ivica Ivušić, Riječanin koji je na pripremama u Arizoni napunio 22 godine, u Pulu je stigao prošle sezone, a nametnuo se u udarnoj postavi sredinom prve polusezone.

Dolaskom novog trenera kreće i nova borba za pozicije u momčadi, a to isto vrijedi i za mjesto čuvara mreže. Nakon odrađenih priprema i uoči početka nastavka sezone popričali smo s Ivicom koji, kako i sam kaže, i dalje ne zna tko će od trojice naših vratara stati među vratnice. – Tijekom ovih priprema sam napravio sve što je bilo u mojoj moći da zadržim mjesto u prvoj ekipi, a jesam li uspio u tome vidjet ćemo u petak. Trener ima trojicu odličnih vratara na raspolaganju i mislim da ne može pogriješiti u odabiru. Diplomatski je odgovorio Ivica koji se osvrnuo na netom završene pripreme. – Bilo je stvarno odlično. Amerika? Što reći? Jedna nova i dobra avantura na kojoj smo svi bili u potpunosti koncentrirani na posao da bi sve odradili kako spada. Odigrali smo pripremne utakmice na vrhunskom nivou i to većinom protiv jakih MLS ekipa koje je njihovo najjače klupsko natjecanje. Sad smo motivirani i koncentrirani na tih 16 utakmica drugog djela sezone, vjerujemo u sebe i siguran sam da možemo napraviti pravi posao.

– Ne treba puno pričati o fantastičnim uvjetima koje smo imali u Americi jer se moramo vratiti u našu realnost, u realnost terena u Štinjanu i na Drosini. Međutim, nema tu nikakvih problema i siguran sam da će se dečki u polju brzo priviknuti na nove/stare uvjete. Iskreno je rekao Ivica i par riječi nadodao o velikom zajedništvu koje vlada među golmanima, ali i u ekipi. – I puno lakše je proći pripreme kada vlada zajedništvo. Stvarno uživam na svakom treningu, a raditi u društvu trenera Boškoviča i kolegama Ivešom i Brkićem pravo je zadovoljstvo.

Polako se bliži početak drugog djela prvenstva, a momčad Istre 1961 će nastavak sezone dočekati u gotovo identičnom sastavu kao u prvom djelu. Na polusezoni su većinom otišli igrači koji su manje igrali, a udarna postava je ostala na okupu. – Ekipa djeluje jako koncentrirano i motivirano i želi pobjedom krenuti u nastavak prvenstva. Tada bi išlo sve puno lakše i to bi bio prvi korak prema “podvigu” završavanja sezone na petom mjestu. Vjerujem da ekipa ima kvalitetu i sposobnost to napraviti. Ostali smo na okupu, dobra smo klapa, sve jako dobro funkcionira, atmosfera je super i to je naša velika vrlina. Rekao je Ivica.

Zeleno-žuti u petak u 18 sati na Drosini otvaraju drugi dio sezone pa je stoga Ivušić nekoliko riječi rekao o našem sljedećem protivniku. – Lokomotiva kao Lokomotiva, imaju isti način igre, mlade i talentirane igrače, prodorne i brze. Imaju sjajne pojedince, ali bih nekako istaknuo Majera koji mi se čini da je njihov najopasniji igrač. Sigurno je da neće biti lagana utakmica, ali vjerujem u svoju ekipu i tri boda. Zaključio je naš golman.[:]