[:hr]Ivica Ivušić debitirao je u Zeleno-žutom dresu 8. studenog 2015. godine u Zagrebu protiv Dinama. Odigrala je Istra tada vrlo dobru utakmicu u kojoj su naši dečki parirali Dinamovcima sve do 81. minute. – Da, dugo vremena je prošlo od tada. Primili smo taj nesretni gol u 81. minuti kada je zabio Fernandes. Na žalost nismo izdržali do kraja, šteta. Prisjetio se Ivušić svoje prve službene utakmice u dresu Istre 1961.

Zeleno-žuti u nedjelju dočekuju Dinamo. S jedne strane Istra 1961 želi dobar rezultat i nastavak borbe za petu poziciju, dok s druge strane gost želi tri boda u borbi za prvo mjesto. Naši dečki su ove sezone pokazali da mogu parirati Dinamu i jedni su od rijetkih koji su uspjeli uzeti bod na Maksimiru. – Odigrali smo 1:1 jesenas na Maksimiru, a zabio nam je Fernandes. Dobro smo bili postavljeni i tu utakmicu smo odigrali muški, a na kraju nas je i rezultat pomazio. U nedjelju nam neće biti Fernandes, ali im trenutno iskače Hodžić koji je stvarno u formi. Međutim, ne treba se koncentrirati samo na jednog igrača, već na cijelu ekipu. Rekao je Ivica.

U nedjelju će nam uz našu publiku biti lakše igrati. Iza sebe imamo nekoliko dobrih utakmica i mislim da je to dobar poziv našim navijačima da dođu na stadion u budu naš 12. igrač. Iako Dinamovci jesu favoriti na papiru, nikome nije lako igrati na Drosini, pa tako ni njima. Vjerujem u sebe, u svoju ekipu i siguran sam da možemo napraviti dobar posao. Rekao je naš vratar koji je pohvalio zadnju liniju Zeleno-žutih koja radi vrlo dobar posao. Obrana Istre 1961 je prve četiri utakmice triput ostala netaknute mreže, a dogodio se tek jedan slabiji dan, gostovanje kod Hajduka. – Defenzivni blok nam radi nevjerojatan posao, a u tri od četiri odigrane utakmice nismo dobili gola i to je svakako pohvalno. Mislim da se vidi naš svakodnevni rad i trud ne mogu reći ništa drugo nego pohvaliti sve dečke.

Za svaku utakmicu se isto pripremam, bili to Dinamo ili Cibalia, a s trenerom Boškovičem proučavam opasne igrače, slobodnjake i kornere. Zadovoljan sam trenutnom formom, ali svakako može i bolje. Ono u Splitu je bila škola i naučio sam puno od toga. Zaključio je naš vratar.[:]