[:hr]Svoje prve minute na golu Istre 1961 je mladi Ivica Ivušić proveo u Maksimiru protiv Dinama. Vatreno krštenje je za Ivicu prošlo vrlo dobro. Iako je bilo malo treme na početku utakmice, Ivica je to kvalitetno prebrodio i dobrim intervencijama ulijevao sigurnost u obranu Zeleno-žutih. Na žalost obrana Istre na čelu s Ivušićem ipak nije izdržala do kraja, ali je zato pokazala visoki nivo igre i sigurnost tijekom gotovo cijele utakmice.

Popričali smo stoga s 20-o godišnjem Ivicom koji će dva slobodna dana iskoristiti za odmor i punjenje baterija. – Jako sam zadovoljan sa sobom i s cijelom ekipom. Odigrali smo jako dobru utakmicu i stvarno je šteta što smo dobili taj gol u 81. minuti. Mislim da smo mogli izdržati i u Pulu se vratiti s “nulom”, ali eto, nažalost nismo uspjeli. Kaže Ivica koji je otkrio kada je saznao da će svoju prvu utakmicu kao čuvar mreže Istre odraditi na Maksimiru. – Trener mi je rekao da ću braniti večer prije utakmice. Uvijek sam spreman stati na gol, tako da sam i tu vijesti dočekao spreman. Dao sam sve od sebe da opravdam ukazano trenerovo povjerenje i nadam se da sam iskoristio danu priliku. Mogu reći da sam zadovoljan svojom utakmicom. Kako dugo nisam branio, moram priznati da je na početku utakmice, u prvih 20-ak minuta, bilo prisutno malo treme. Kako je vrijeme prolazilo, tako je i trema nestala pa sam se oslobodio i normalno odradio utakmicu do kraja.

Ivušić je par riječi rekao i o svojoj sezoni prije dolaska u Istru koju je proveo u Pratu na posudbi iz milanskog Intera. – Prošle sezone sam bio u Pratu, u trećoj talijanskog ligi, gdje sam dosta branio u prvoj polusezoni, ali sam u drugoj većinom bio na klupi. Zadnju utakmicu koju sam branio je bila u petom mjesecu ove godine za mladu reprezentaciju. Praktički cijelu godinu nisam bio na golu. Rekao je vratar Istre 1961.

Meni je s gola utakmica izgledala dosta dobro. Vidio sam sigurnu obranu i mogu samo čestitati dečkima kako su odigrali. Pogotovo Hadžiću i Gojkoviću koji su mladi igrači, a odigrali su na visokoj razini. Dečki su dali sve do sebe i stvarno je šteta što nismo osvojili barem bod. Rekao je Ivica koji će ova dva slobodna dana iskoristiti za što bolji odmor. – Dobro ćemo se odmoriti u ova dva dana pa se vraćamo treninzima i pripremama za Domžale i ligaške utakmice sa Splitom i Rijekom koje su za nas jako bitne.

Konkurencija za mjesto na golu je velika. Iskusnom Iveši i mladom Brkiću se sada priključio i Ivušić koji je pokazao da se i na njega može računati. – Mislim da smo sva trojica spremna za stati na gol i da smo u dobroj formi. Vidjet ćemo što će trener odlučiti, na nama je da branimo kako najbolje znamo pa ćemo vidjeti tko će na gol.[:]