[:hr]Pripreme su gotove, a prvenstvo se bliži. Zeleno-žuti će tako već u subotu na noge Dinamu protiv kojeg će otvoriti svoju devetu uzastopnu prvoligašku sezonu. Na gol Zeleno-žutih trebao bi stati Ivica Ivušić, 22-o godišnji čuvar mreže pulskog prvoligaša koji se prošle sezone izborio za mjesto među vratnicama i skupio 22 nastupa.

Ivica je s momčadi u Umagu i Sloveniji odradio odlične pripreme o kojima je rekao par riječi. “Mislim da smo odradili jedne jako kvalitetne pripreme s puno dobrih treninga i utakmica, a smatram i da su rezultati to pokazali te svi možemo biti zadovoljni i sretni kako smo sve skupa odradili. Sada slijedi ono najljepše i najzanimljivije, borba za bodove zbog koje smo na kraju krajeva i trenirali.”

Ivušić u novo prvenstvo ulazi iskusniji za jednu sezonu u svom vratarskom putu koji ga je doveo do “jedinice” Zeleno-žutih. “Ja sam takav da svaki trening i svaku utakmicu dajem svoj maksimum. Koncentriran sam u potpunosti na rad, a u tome mi pomaže i odličan trener Boškovič s kojim Ćorić i ja radimo zaista odlično. Jako sam zadovoljan zbog toga i s njim možemo ići samo prema naprijed.” Kaže Ivica koji je kratko prokomentirao svoje prve susjede na terenu s kojima inače ima najveću interakciju, zadnju liniju. “Otišao nam je Žižić koji je bio važan igrač i konstanta za našu ekipu. Međutim, imam potpuno povjerenje u dečke iz obrane. Stigao nam je Grujević koji je odličan igrač, vratio se Bertoša, a tu su i svi ostali odlični igrači koji mogu izgurati sezonu i koji sigurno mogu odraditi kvalitetan posao.

Dobar dio igrača je tu od prošle godine pa imamo kostur ekipe. Stoga se novim dečkima nije bilo teško uklopiti u sve to, a svi ti pozitivni rezultati tijekom priprema su došli zato što smo stvarno odlična klapa u svlačionici. Ovo mi je prvi put da u svlačionici vlada jedno takvo jedinstvo, da je takva atmosfera i da su svi dobri sa svima.” Rekao je Ivica.

Zeleno-žute očekuje težak ulazak u sezonu i tri jake utakmice u prva tri kola. “Mi realno ne možemo ništa izgubiti iz tih utakmica, već samo dobiti. Te tri utakmice na početku su nam važne kao i sve ostale, a da te protivnike nismo dobili sada bi ih dobili kasnije. Idemo polako, iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti što nam svaki susret nosi. Mislim da se ne trebamo pre više obazirati na njih jer neovisno o tome što igraju europske utakmice, mi moramo gledati samo na sebe jer je to pravi put za nas. Borbe će sigurno biti, a mi ćemo dati svoj maksimum da u subotu ostvarimo pozitivan rezultat.“[:]