[:hr]Kada je rezultatska ili igračka kriza za riječ se pita kapetana. Na žalost svih navijača kojima je zeleno-žuta boja u srcu, pulski prvoligaš se nalazi u obje. Iskusni Vanja Iveša dao je svoje viđenje trenutne situacije u momčadi, a kao i uvijek je bio puno savjeta za svoje suigrače.

Zvižduci s tribina nakon što je sudac označio kraj subotnje utakmice s Lokomotivom nikako nisu bili ugodni. Jasno je kako su navijači bili ljuti na svoje igrače i treba priznati da su na to imali potpuno pravo. – Kada utakmica završi slabo onda je normalno da su svi ljuti, a rekao bih da čak nije toliko riječ o rezultatu već općenito o cijeloj utakmici. Mislim da je tu u pitanju neki dublji problem jer smo ipak u drugom djelu sezone većinom igrali u egalu s ostalima. U subotu smo međutim pokazali nešto što nije dobro. Možda i bolje da se to sada dogodilo jer imamo još sedam utakmica do kraja, ali se neke stvari ipak moraju promijeniti ako želimo napredovati. Rekao je Iveša i nastavio. – Neki igrači su spominjali pritisak, a ja iskreno ne znam što reći na to. Svi ovi igrači bi htjeli igrati na jednoj višoj razini i nadam se da hoće, ali ako za njih postoji riječ pritisak onda se ne mogu baviti nogometom.

Serija bez pobjede se nastavila. Serija koja traje pre dugo. Svjestan je toga i kapetan Zeleno-žutih. – Mi 16 utakmica nismo nikoga pobijedili. Neovisno o tome jesmo li igrali dobro ili ne, mi nismo uspjeli pobijediti nikoga. Tu ne vjerujem da je u pitanju kvaliteta jer ako igrači mogu ići tako dobro na treningu, ne vidim razloga zašto ne bi mogli ići isto tako i na utakmicama. To mi nikako nije jasno. Ako govorim iz nekog mog iskustva, rekao bih da je to problem osobne pripreme za utakmicu. Ja svaku utakmicu shvaćam kao nagradu nakon tjedna napornih treninga i svaka iduća utakmica mi je najbitnija, živim za svaku loptu, kao da mi je zadnja. Ovi dečki su jako mladi i ako uspiju to promijeniti u sebi mogli bi imati lijepe karijere. Krajnje je vrijeme da se to promijeni.

Kako i sam Vanja kaže, još ništa nije gotovo. Pred igračima je još sedam utakmica, a ujedno će na Drosini ugostiti momčad Osijeka. – Kada vidimo sliku zadnje utakmice, onda je sve crno. Nadu mi je davalo to što smo bili na razini egala s protivnicima, ali ova zadnja utakmica nam je pokazala da smo se vratili jednom prijašnjem mentalitetu. To trebamo što prije prekinuti. A to se može prekinuti u Splitu u nedjelju protiv Hajduka. – Može se prekinuti bilo gdje jer je nogomet nepredvidljiv. Međutim, najvažnije je ono što ćemo mi na terenu prezentirati, što ćemo razmišljati i kako ćemo se pripremiti za utakmicu. Trebamo pokušati doći do pozitivnog rezultata, vratiti se u dobar ritam i onda pokušati dobiti Osijeka doma.[:]