[:hr]Iskusni vratar Vanja Iveša preuzeo je “jedinicu” nakon samo dvije prvenstvene utakmice. U konkurenciji s Brkićem i Lovrićem, trener Pamić je povjerenje odlučio dati takoreći veteranu koji je na gol Istre stao s napunjenih 38 godina.

U dvije utakmice koliko je branio, Iveša je pokazao vrlo dobru formu i sigurnost na visokim loptama što mu naravno dopušta njegova visina. Protiv Hajduka i Osijeka je imao dosta posla, slično ga vjerojatno očekuje i u subotu protiv Intera. – Za svaku utakmicu se više-manje isto pripremam. Uvijek krećem od toga da protivnika treba poštovati i dobro ga analizirati. Protiv Hajduka smo dobili jedan gol, protiv Osijeka dva i zato smatram da se svi zajedno moramo malo više koncentrirati kako bi utakmicu završili bez primljenog gola. Kaže Iveša koji se osvrnuo na sljedeću utakmicu. – Sličnog sam mišljenja trenera Pamića koji je rekao da je ovo možda jedna od važnijih utakmica za nas. Pustimo Dinamo, Rijeku i Hajduk, protiv njih je puno lakše igrati, mi moramo bodove uzimati kod momčadi s kojima smo u egalu. 

Pokušavam osjetiti svoju ekipu i živjeti s ekipom dok traje utakmica. Ako vidim da je u određenom trenutku momčad umorna, onda mogu malo usporiti igru i odgoditi ispucavanje, pogotovo kada nas protivnik pritišće. Rekao je Iveša o svom poimanju uloge vratara te se nadovezao na rad s užim djelom obrane koja je gotovo u cijelosti formirana od novih igrača. – Sigurno je prednost kada ste s određenim igračima odigrali nekoliko utakmica. Već dosta dugo treniram s tim dečkima, uspio sam se dobro upoznati i “osjetiti” s njima te se nadam da će to dobro funkcionirati.

Iveša je hrvatsku ligu napustio 2008. godine kada je iz Slavena otišao u Eskisehirspor. Od tada se puno toga promijenilo, što je i sam potvrdio. – Današnja liga Između današnje lige i one u kojoj sam igrao prije je jako velika razlika. Sada je deset klubova i osim Dinama su svi podjednaki. Mislim da će u svakoj utakmici odlučivati neki detalj. Zato se prije utakmice moramo koncentrirati na te detalje. Možda bi tako u Osijeku uzeli sva tri boda. Mislim da je to trenutno najvažnije, koncentrirati se na svaki detalj u 90 minuta. 

Kako i sam kaže, Vanja se za svakog protivnika posebno priprema. Tako je i sada kada na Drosinu stiže Inter. – Kroz tjedan uvijek analiziram sljedećeg protivnika, a najviše se koncentriram na napadače i prekid igre. Ostale bitne informacije ćemo momčad i ja dobiti od trenera u ovih par dana do utakmice. Zaključio je Iveša.[:]