[:hr]”Demonsko srce” Ivan Zgrablić vratio se na Drosinu. Veliki navijač Istre 1961 koji bi svaki slobodni trenutak iskoristio za odlazak na utakmice sa svojim Demonima vraća se u Pulu nakon četiri i pol sezone koje je proveo u Vinkovcima. – Stvarno moram reći da sam u Vinkovcima bio primljen kao da sam domaći i da mi je tamo bilo jako lijepo. Međutim, kako je Istra 1961 u teškoj situaciji i kako je otišao veliki broj igrača, osjetio sam potrebu da se moram vratiti i pomoći. Kaže Ivan, 26-o godišnji Puležan koji bi mogao zaigrati već u subotu protiv Rijeke. – Odradio sam kompletne pripreme s Cibalijom, odigrao jednu utakmicu, ali sam zadnje dvije preskočio jer sam na neki način bio suspendiran. Kako bilo, odlično se osjećam. Rekao je Zgrablić koji poznaje dobar dio igrača iz svlačionice. – Mislim da sam s pola svlačionice već igrao, a i većinu ostalih dečki poznajem s terena tako da nema problema oko toga. Sigurno je da će nam trebati neko vrijeme da se uigramo i da se cijela momčad spremi do kraja, ali dobro, nadoknadit ćemo to trkom i željom.

Zgrablić je iz Cibalije zatražio papire zbog dugovanja kojeg vinkovačka momčad ima prema njemu i otkriva kako ni u Cibaliji nije bajna situacija. – Tamo isto vlada besparica, ali se ne priča toliko o tome u medijima. Prije nego što sam se vratio sam se raspitivao kako je ovdje, bilo je čak i pitanje hoće li se uopće nastaviti, ali sada ima naznaka da će biti dobro. Svi su u iščekivanju, kako dečki iz svlačionice, tako i Demoni. Najgore bi bilo da klub ode u stečaj, to bi bila tragedija. Rekao je Zgrablić i uz smiješak nadodao. – Moji Demoni su me nagovarali da se vratim, ali iskreno nisu me dugo trebali nagovarati, haha.

Momčad je i dalje u fazi stvaranja i jasno je kako je trenutni kadar “tanak”. Svjestan je toga i Zgrablić koji je u nedjelju imao prilike vidjeti svoje suigrače na djelu. – Protiv Olimpika sam pogledao prvih pola sata utakmice i realno vidio da nam je kadar i dalje tanak. Treba nam još par igrača koji bi donijeli kvalitetu više. Iskreno će Ivan koji se kratko osvrnuo i na subotnju utakmicu protiv Rijeke. – Rijeka je uvijek dovoljan motiv. Zato mislim da ćemo dati sve od sebe i voljnim momentom nadoknaditi druge manjkavosti. Jasno nam je da u prvih par kola nećemo biti pravi, malo ćemo kaskati za drugima, ali tu su trener i kondicijski trener da nas spreme. Nismo u pre velikom zaostatku, pogotovo što se bodova tiče jer imamo prednost nad Rudešom koju trebamo zadržati.[:]