[:hr]Redove pulskog prvoligaša tijekom slovenskog djela priprema pojačao je 29-o godišnji Ivan Matyazh. Napadaču rođenom u Ukrajini ovo je prvi klub za kojeg nastupa van svoje zemlje, a od svog boravka u Istri 1961 očekuje dobre stvari. Ivan nam je prvo ukratko ispričao svoje dojmove o novom klubu. “Atmosfera je dobra, dečki su super i za sada mi se sve jako sviđa. Dopali su mi se novi suigrači i taktičke zamisli trenera Raić-Sudara.” Kaže Ivan koji je priznao kako nije pre više upoznat s hrvatskim klupskim nogometom. “Poznajem hrvatski nogomet kroz nacionalnu vrstu, ali klubove ne baš. Nešto malo sam pričao s Dmytrom Lopom iz Osijeka koji je mi rekao da je liga dosta jaka i zanimljiva.”

Matyazh je nekoliko riječi rekao o svojoj prvoj utakmici u dresu Istre protiv Zoryje na kojoj je nakon asistirao nakon par minuta igre. “Dugo nisam trenirao pa mi je zato bilo dosta teško u prvim minutama utakmice. Kako bilo, zadovoljan sam što sam asistirao za gol, ali ubuduće od sebe očekujem golove. Zorya je jako dobra momčad i pobjeda protiv takve ekipe je dosta vrijedna. Što se moje forme tiče, treniram dobrim tempom, dobro se osjećam i bude li sve u redu vjerujem da ću biti spreman za prvo kolo.

Novi grad, nova ekipa, nova sredina. Ivan ipak vjeruje kako će se brzo priviknuti. “Vjerujem da ću se uspješno priviknuti u novoj sredini. Najvažnije je da su rezultati dobri, a ja ću imati dovoljno vremena dobro se upoznati sa svime. Želja mi je igrati dobar nogomet, pokazati sve što znam i pomoći ekipi u ostvarivanju što boljeg rezultata. Koliko sam vidio po do sada prikazanoj igri mislim da možemo napraviti puno.” Zaključio je naš novi napadač.[:]