[:hr]Mladi vratar Istre 1961 Ivan Brkić u novu je sezonu sa Zeleno-žutima krenuo kao “jedinica”. Trener Pamić je svome mladom golmanu odlučio dati puno povjerenje i čini se kako nije pogriješio. Brkić je pravovremenim reakcijama, izlascima na visoke lopte i istrčavanjima na one dubinske pokazao svu svoju moć i suverenost unutar svog kaznenog prostora.

Protiv Slavena za Brkića nije bilo puno posla. Osim manjeg broja intervencija, 20-o godišnjak je većim djelom utakmice pratio tijek igre i skupljao “svijeće” gostujućih igrača. Međutim, sve upućuje na to da se u ponedjeljak takav scenario neće ponoviti. – Sigurno je da će biti puno posla. Očekuje nas teška utakmica u kojoj će igrači Lokomotive zasigurno biti dosta agresivniji od igrača Slavena. Mi vjerujemo u sebe i mislim da ako ispunimo trenerove zamisli neće biti problema.

Riječi su Ivana Brkića koji se dotaknuo i momčadi Lokomotive koja je u uvodnoj utakmici ove sezone poražena na gostovanju kod Splita. – Uvijek je puno golova na našim utakmicama i svaki put se nekako otvori pa dvoboj krene u takvom smjeru. Međutim, ne treba gledati što je bilo prije već se okrenuti prema budućnosti. Iskreno nisam pre više pratio Lokomotivu pa ne znam od kuda će najviše prijetiti. Mogao bih izdvojiti primjerice Kolara koji je opasan igrač. Ne bih pre više komentirao kako će oni igrati i kakve ih očekujemo. Na nama je samo da pokušamo ostvariti trenerove zamisli i da damo sve od sebe. Potrudit ćemo se da i nakon drugog kola budemo prvi na tablici.

Protiv Slavena je svaka visoka lopta završavala u njegovim rukama. Sigurnost koju je pokazao u prvom kolu daje naslutiti kako se mladi vratar uvelike razvio u tom pogledu. – Došlo mi je da poduzmem nešto kako bih promijenio određene stvari. Prije smo dosta golova dobivali iz prekida i zbog toga smo u dosta utakmica gubili bodove. Pošto smo u novu sezonu krenuli s novim stoperskim parom koji je dosta siguran u igri glavom može biti da su i oni unijeli određenu sigurnost, ali meni je trener uvijek govorio da moram što više izlaziti na loptu. Stalno mi je to ponavljao i mislim da je sada to napokon sjelo na svoje mjesto. Na pripremama smo dosta uvježbali obranu s aktivnim sudjelovanjem vratara kao libera i pokušat ćemo ustrajati u tome.

Pobjeda na otvaranju sezone u trenutku kada se momčad još slaže, zasigurno puno znači za igrače, pogotovo na planu samopouzdanja. – Sigurno je da je lijepo otvoriti sezonu pobjedom od 3:1. Mislim i da bi atmosfera oko kluba bila puno gora da smo izgubili, a ovako smo pobjedom pokazali i sebi i drugima da možemo. Kaže Brkić koji se osvrnuo i na stanje u svlačionici u kojoj ima puno novih igrača. – Da budem iskren, u svlačionici se osjeća jedno veliko zajedništvo. Novi dečki su se jako brzo uklopili i imam osjećaj kao da su s nama par godina. Jednostavno se osjećamo kao jedno.

Nogometaši Lokomotive su prije utakmice s Istrom odigrali europski dvoboj s PAOK-om, a uzvrat ih čeka već u četvrtak. – U njima će se sigurno osjetiti umor, a zbog toga i određeni pad koncentracije. To nije upitno. Čisti primjer je gol u sudačkoj nadoknadi protiv PAOK-a koji je posljedica pada koncentracije. Kako bilo, siguran sam da uvelike razmišljaju o uzvratnoj utakmici u Grčkoj, ali oni su kvalitetna momčad koja sigurno razmišlja i o nama jer im je ta utakmica isto dosta bitna. [:]