[:hr]Igrač s najdužim stažom u Zeleno-žutoj svlačionici trenutno je zapravo vratar. Mladi Ivan Brkić u Puli je proveo jednu tešku sezonu koja je ipak pozitivno završila za njega i klub. Brkić je u sezonu krenuo kao prvi vratar, ali je ubrzo preselio na klupu gdje je većim djelom boravio sve do travnja kad je opet stao među vratnice. Sezonu je završio u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici na kojoj je zakuhao gol, ali i obranio važan kazneni udarac Šibenčana. Porazgovarali smo s mladim Karlovčaninom koji je ispričao kako je doživio prošlu sezonu i što očekuje od sljedeće.

Brkić je svojih 12 dana odmora većim djelom proveo kod kuće, s obitelji. – Rekao bih da je 12 dana bilo dovoljno. Da je bilo više odmora bi se možda malo i pre više opustili u glavama, ovako smatram da je bilo taman. Slobodne dane sam proveo doma u Vojniću s obitelji i prijateljima. Da se ne zapustim sam igrao tenis, a bio sam i kod cure u Zagrebu. Sve u svemu, uživao sam i odmorio sam se. Dobro je došlo za zaboraviti prošlu sezonu. Rekao je Brkić koji je svjestan situacije u kojoj se klub nalazio i koliko je važno bilo ostati u ligi. – Na kraju je dobro prošlo, ali nam se više ne smije dogoditi da se nađemo u takvoj situaciji. Ovaj put smo prošli i ne trebamo više ispitivati hoćemo li proći i idući put. Treba se maknuti od svega toga i krenuti dalje. Na neki način je sve to još uvijek friško, ali je sve pozitivno prošlo pa sam siguran da se zbog toga može sve to brže zaboraviti.

Iza Brkića je sezona puna velikih promjena. Osim klupskih vlasnika, Brkić je tijekom sezone promijenio dva glavna trenera, trenera vratara, bio je u postavi, ispao, ali se opet vraćao i na posljetku se do kraja borio za ostanak u ligi. Puno turbulencija za mladog vratara. – Na neki način mi je drago da sam nešto tako iskusio dok sam još mlad jer je to je za mene jedno veliko iskustvo. Ako sam to morao proći, onda bolje sada nego da me kasnije takva situacija iznenadi. Mislim da je sada najvažnije da se svi zajedno uozbiljimo i krenemo raditi na onome što je najbitnije. Rekao je mladi vratar Istre koji je vjerojatno od svih promjena u prošloj sezoni najviše osjetio onu trenera vratara. – Dosta sam radio s trenerom Grebenarom i mogu reći da je bilo vrhunski, isto kao i sada s trenerom Boškovičem. Mislim da je promjena bila pozitivna jer sam osjetio rad s drugim trenerom. Trenutno mi vratari radimo stvarno odlično, trener Boškovič nije nikad nervozan, uvijek je za šalu, čak i na njegov račun, tako da mogu reći da smo mi vratari svi zajedno jedna klapa koja razmišlja i na sve gleda s pozitivne strane.

Brkić se prisjetio utakmice protiv Šibenika na Drosini kada se od tragičara pretvorio u heroja. – Bilo je jako napeto. Nekako imam osjećaj da je tako trebalo biti, ali nikako ne bih sebi davao epitet heroja. Treba pohvaliti sve dečke koji su igrali i koji su pucali penale u jednoj tako važnoj utakmici. To je bilo itekako teško i svaka im čast što su pucali i zabijali.

Nove pripreme, novo dokazivanje. – Ni jedan od nas si ne stavlja nekakvu prednost ispred drugih. Krećemo od nule uz novo dokazivanje, rad i kvalitetan trening. Moramo se dokazivati, davati sve od sebe, ali i biti podrška jedan drugome. Jer ako nismo podrška jedan drugome, onda ni onaj koji brani neće biti pravi. Moramo biti svi zajedno, naše je da treniramo, a trener će odlučiti tko je u najboljoj formi i tko će braniti. Iskreno će Brkić koji je za kraj nadodao. – Za nas golmane je sasvim dovoljno mjesec dana priprema. Što se ekipe tiče, dosta igrača je otišlo, dok će novi doći. Treba to dobro uigrati i posložiti, sigurno nije jednostavno, ali mislim da ćemo uspjeti. Moramo uspjeti.[:]