[:hr]Slabu utakmicu su Zeleno-žuti odirgali u Splitu. U najslabijoj utakmici prvenstva je momčad Istre izgledala ošamućeno, bila spora i slaba u duelima. S druge strane je stajao agresivan i rastrčan protivnik koji je kaznio slabo izdanje Istre i osvojio tri boda. Trener Pamić je na raspolaganju imao gotovo kompletnu momčad. U Puli su jedino zbog ozljeda odnosno nedovoljnog oporavka ostali Vuković i Tomić.

Domaći nogometaši su bolje ušli u susret, s više agresije i čvrstine. Iz gotovo svakog duela su Splićani izlazili kao pobjednici, a visokim su presingom prisiljavali Zeleno-žute da čine veliki broj tehničkih pogrešaka. Bolju igru su domaći konkretizirali već u 11. minuti. Brzi Bagarić se sjurio u kazneni prostor Istre s desne strane i jakim i preciznim udarcem pogodio suprotni kut gola Iveše.

Probali su odgovoriti Zeleno-žuti preko Zlomislića i Nikolića, ali nije bilo preciznosti u njihovim pokušajima. Splitovci su i dalje bili konkretniji protivnik na terenu, brži na lopti i rastrčaniji od Zeleno-žutih. To ih je dovelo i do drugog pogotka u 26. minuti kada je iz slobodnog udarca zabio Blagojević. Iako je Iveša bio na lopti, uspio ju je skrenuti samo pod gredu. Grogirani Zeleno-žuti nikako nisu uspijevali doći do zraka i stvoriti smislenu akciju pred golom Splita. Stalni presing domaćih igrača doveo ih je u situaciju da su morali kapitulirati i po treći put. Prvo je u 34. minuti Mršić opasno pucao prema Iveša, ali je vratar Istre obranio. Isti je igrač samo minutu kasnije lako prošao pored Pavlovića i ubacio za Bagarića koji je iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Nisu Splitovci ni tada stali te su u samo dvije minute stvorili još dvije stopostotne prilike za gol. U 38. minuti je Bagarić pronašao Pešića samog ispred Iveše, ali je srećom po Zeleno-žute igrač Splita promašio okvir gola. Dvije minute kasnije se u prilici opet našao Bagarić kojemu je Iveša obranio udarac. Lopta se odbila i išla prema golu, ali ju je Ojdanić u posljednjem trenutku izbio glavom. Istra se malo probudila tek dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Prvo je Đurić neloše pucao iz sloodnog udarca u 44. minuti, a jedinu pravu priliku za Zeleno-žute promašio je Nikolić minutu kasnije. Napadač Istre nije iskoristio matnu situaciju pred Zagorcem kada je sam na par metara pucao glavom i promašio okvir gola.

Trener Pamić je na poluvremenu napravio tri izmjene ne bi li pokušao malo probuditi svoju momčad i brzim pogotkom unijeti nemir u protivničke redove. Ušli su Kasalica, Svraka i Hadžić, a u svlačionici su ostali Zlomislić, Repić i Nikolić. Međutim, Splitovci su stvorili priliku pred Ivešom već nakon par sekundi drugog poluvremena te su tako dali nagovjestiti kako će Zeleno-žuti teško do iznenađenja. Jasno je bilo da do toga neće doći u 54. minuti kada je Svraka laktom udario protivnika i za to dobio izravni crveni karton. Splitovci nisu jurnuli po novi gol, već su se zadovoljili s 3:0 i čekanjem kraja utakmice.[:]