[:hr]Debi na klupi Istre 1961 Darka Raić-Sudara završio je remije. U uzbudljivoj i napetoj utakmici Zeleno-žuti su se dva puta vraćali iz rezultatskog minusa i na kraju osvojili više nego zasluženi bod. Domaći su poveli preko Puljića u 16. minuti, a izjednačila je Istra preko Rocea u 42. minuti. U nastavku susreta su domaći do novog vodstva stigli u 51. minuti, ali su Zeleno-žuti u 84. minuti još jednom izjednačili za konačnih 2:2. Kao ključni trenutak u nastavku susreta se pokazao ulazak u igru Nikole Prelčeca koji je donio veliku živost u napadu Istre 1961.

Uobičajeno uvodno ispitivanje snaga završilo je vrlo brzo te su momčadi nakon samo par minuta zaigrale otvorenog garda. Napadi Istre su međutim redovito završavali na rubu kaznenog prostora Intera gdje su Zeleno-žuti pokušavali posljednjim pasom gurnuti suigrača u priliku. Obrana domaćih je međutim bila koncentrirana pa nogometaši Istre nisu uspijevali niti zapucati prema golu. Prva konkretnija prilika za Istru dogodila se u 14. minuti kada je Roce iz slobodnog udarca pucao dobro, ali nedovoljno precizno.

Domaći nisu pokazivali pretjerane napadačke ambicije, ali su ipak ni krivi, ni dužni stigli do vodstva. Jedan naizgled bezopasan napad iznenadnim je udarcem s velike završio Puljić, a lopta je prošla preko Ivušića i završila u mreži. Stanje na terenu se nije pre više promijenilo te su se momčadi i dalje ponajviše nadmetale na sredini terena. Jednu od rijetkih prilika u prvom djelu susreta imao je Roce kojeg je proigrao borbeni Bertoša, ali je napadač Istre bio kratak. Za sljedeću opasniju akciju se moralo čekati do 38. minute kada se opet Bertoša našao u dobroj poziciji na lijevom boku, ali je njegov udarac bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije se niti Georgiev nije najbolje snašao na ubačaj Stepčića iz kornera.

Istra je pred kraj poluvremena bila sve aktivnija i opasnija pred golom Čovića, a ofenzivnija igra se isplatila u 42. minuti kada su Zeleno-žuti stigli do zasluženog izjednačenja. Lucio je odlično proigrao Bertošu na lijevoj strani koji je ubacio pred gol Čovića, a tamo je prvi na loptu stigao Roce koji je zabio svoj četvrti prvenstveni pogodak.

Izjednačeni rezultat je na semaforu, na žalost Zeleno-žutih, stajao samo do 51. minute. Tada je Čeliković s lijeve strane ubacio pred gol Istre. Mitrevski je u skoku bio pre kratak pa je lopta stigla do Puljića koji je glavom neobranjivo pogodio za 2:1. Istra je vrlo mlako reagirala na gol Intera pa tako dečki nisu dugo vremena uspjeli stvoriti konkretniju akciju.

Ulaskom Nikole Prelčeca u 69. minuti je krenulo buđenje Zeleno-žutih koji su počeli stvarati prilike pred golom Intera. Upravo je Prelčec u 72. minuti odličnom loptom proigrao Rocea koji je pucao atraktivno, u padu iz voleja, ali nije uspio pogoditi okvir gola. Samo dvije minute kasnije novu priliku za Zeleno-žute imao je Prelčec na asistenciju Stepčića, ali je njegov udarac završio u bloku. Nalet Istre osjetio se i u 76. minuti kada je Lucio probio po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, ali umjesto proigravanja usamljenog suigrača, Brazilac je pucao iz po golu iz vrlo teške pozicije.

Vrlo dobra igra Istre i pritisak Zeleno-žutih prema golu Intera urodio je plodom u 84. minuti. Lucio je ukrao jednu loptu Mesfinu, sjajno naciljao i još bolje pogodio neobranjivo za 2:2. Zeleno-žuti su i dalje pokušavali stići do gola, samo što su do toga pokušavali doći i domaći pa se tako utakmica još jednom otvorila. Momčadi su na obje strane stvorili po jednu dobru priliku, ali nije bilo preciznosti.[:]