[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je zaostala utakmicu 23. kola HT Prve lige u kojoj će snage odmjeriti s Interom. Utakmica sa Zaprešićkim sastavom koja je dvaput odgađana trenutno za Istru 1961 nosi jako puno jer bi se eventualnim trobodom pulski prvoligaša odvojio od Cibalije na velikih sedam bodova. – Utakmica se već par puta odgađala, ali sada nam je najbolji trenutak za je odigrati pošto je pauza pa bi morali tražiti drugog protivnika kako bi ostali u ritmu utakmica. Rekao je trener Darko Raić-Sudar koji je debitirao upravo u Zaprešiću kada je zamijenio Gorana Tomića.

Zeleno-žuti su u posljednje vrijeme vrlo dobro prolazili u Zaprešiću, a gotovo dvije godine ne znaju za poraz od zaprešićkog sastava. – Inter je u ovoj sezoni pokazao da igra jako dobro, a pogotovo u zadnje dvije utakmice u Osijeku i Zagrebu s Lokomotivom. Rekao je Raić-Sudar i nastavio. – Međutim, mi smo u zadnjih par godina gore igrali dobro i nadam se da će i sada biti tako. To je za nas jako dobra prilika za napraviti još veću bodovnu razliku za ekipama koje su s nama u borbi za ostanak u ligi. Kako bilo, sigurno je da neće biti lako jer je Inter dobra ekipa i ima dosta dobrih igrača.

Ekipa je gotovo kompletna, a osim Kerića koji je tijekom tjedna bio bolestan u momčadi nije bilo problema. – Kod nas neće nastupati Dino Halilović zbog kartona, dok su ostali svi na raspolaganju. Imamo širinu i tako ću odabrati najbolje igrače za zadatak, a to je pozitivan rezultat koji bi za nas bio jako dobra stvar.

Utakmica se igra danas s početkom u 17:00 sati, a sudi Gabrilo iz Splita.[:]