[:hr]Nogometaši Istre 1961 polako završavaju s pripremama za subotnju utakmicu s Osijekom. Popodnevni trening u petak u Štinjanu bit će ujedno i posljednji pred susretom 13. kola u kojem će gostovati momčad s Grada na Dravi.

Tradicionalno neugodan protivnik za Istru 1961, iako je nerijetko bio iza Zeleno-žutih na prvenstvenoj ljestvici, Osijek je često iz Pule odlazio s pokojim bodom. Od povratka Istre u prvu ligu, odnosno od sezone 2009./2010., Osječani su na Drosini i Verudi gostovali u osam navrata. U prve četiri utakmice su gosti iz Slavonije izlazili kao pobjednici (1:3, 1:2, 0:1, 1:3). Uslijedila je nakon toga serija remija s malo golova (1:1, 0:0, 0:0) da bi ove godine u ožujku Zeleno-žuti na domaćem terenu ostvarili prvu pobjedu nakon povratka u prvu ligu.

Slavila je Istra u toj utakmici 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je danas bivši Dino Špehar u 87. minuti. Osječani u posljednje tri utakmice na Drosini nisu uspjeli zabiti gol te se možemo nadati kako će se lijepa serija za Istru nastaviti i ovu utakmicu.

Sudi Frković iz Gospića

Utakmicu između Istre 1961 i Osijeka sudit će Željko Frković iz Gospića. Sudac je to koji je ove sezone sudio utakmicu između Osijeka i Istre u Osijeku gdje su Zeleno-žuti primili pogodak u šestoj minuti sudačke nadoknade. Pomoćnici će mu biti Goran Loparac iz Sladojevaca i Davor Kožarec iz Domaslovca.[:]