[:hr]Nogometaši Istre 1961 nisu u Splitu kod Hajduka uspjeli izbjeći poraz. Nakon dva pozitivna rezultata i četiri osvojena boda, Zeleno-žuti su u nedjelju morali priznati kapitulaciju i povratak u Pulu bez bodova. Četvrti poraz u sezoni je stigao pred reprezentativnu stanku u kojoj će Zeleno-žuti morati itekako naporno raditi kako bi u sljedećoj utakmici stigli do željene i prijeko potrebne pobjede.

Istra je u Split išla bez Đurića koji je morao pauzirati zbog tri žuta kartona i Manuela Pamića koji je osjetio bol u mišiću.

Obje momčadi su u susret ušle otvoreno i uz puno trke igrale vrlo atraktivnu utakmicu. Takvo stanje na terenu, što se Zeleno-žutih tiče, trajalo je do devete minute. Naime, Hajdukovci su nakon samo devet minuta igre vodili s dva gola prednosti. Domaći su poveli iz jedne relativno bezopasne akcije kada je loptu s lijeve strane ubacio Vlašić, a Gojković je nespretnom reakcijom skrenuo iza leđa Iveše. Nisu se Zeleno-žuti uspjeli oporaviti od šoka, a nakon minute je stigao drugi. Vlašić se pre lako ušetao u kazneni prostor Istre i preciznom povratnom loptom pronašao Jeffersona koji je snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Hajdukovci su i dalje bili u naletu te su nastavili napadati gol Iveše uz dobre prilike Tudora i Milića, ali bez preciznosti u završnici. Sredinom prvog poluvremena se igra malo primirila pa su i Zeleno-žuti uspjeli doći do nešto više prostora. Međutim, to nije bilo dovoljno za više od nekoliko polu prilika Bouhne, Heistera i Zlomislića. Uz nešto bolju igru u kojoj nisu puštali nogometaše Istre da opasno zaprijete Kaliniću, Hajdukovci su stigli i do trećeg gola. Igrala se 29. minuta kada je Hadžić rukom igrao u svom kaznenom prostoru, a s bijele točke je precizan bio Caktaš.

U drugo poluvrijeme su bolje ušli Puležani koji su u prvih desetak minuta nastavka stvorili niz obećavajućih prilika pred Kalinićem. Seriju prilika je iz vrlo dobre pozicije mlakim udarcem otvorio Zlomislić, a nepreciznim udarcima nastavili Svraka i Bouhna na ubačaje Tomića. Zadovoljni visokim vodstvom, Hajdukovci su se smanjili dozu trke i pritisak na gol Istre te su tek povremeno dolazili pred Ivešom. Iako su imali veći posjed lopte, nogometaši Istre nisu uspijevali probiti discipliniranu obranu domaćih koji su sigurno otklanjali sve eventualne opasnosti pred Kalinićem. Nešto prostora su Tomić i Bouhna iskorištavali dubinskim loptama svojih suigrača, ali su te akcije završavale u bloku domaćih. Do kraja susreta su domaći imali još par prilika, najbolju preko Mujana, ali nisu uspjeli zabiti svoj četvrti gol.[:]