[:hr]NK Istra 1961 je u suradnji s udrugom “Naš san, njihov osmijeh” iz Pule pokrenula humanitarnu akciju “Jedan navijač, jedna namirnica”. Radi se o udruzi koja prikupljanjem donacija pomaže potrebitim obiteljima u Istarskoj županiji i koja je u pet godina postojanja uvelike pomogla mnogobrojnim obiteljima u Istri, ali i šire. Udruga radi zaista hvalevrijedan i vrlo naporan posao kako bi pomogla onima kojima je to najviše potrebno. Stoga je NK Istra 1961 u suradnji s Udrugom pokrenula humanitarnu akciju kojoj je cilj skupiti namirnice koje će biti podijeljene obiteljima o kojima brinu volonteri Udruge.

Humanitarna akcija započela je u ponedjeljak kada su igrači i djelatnici NK Istre 1961 krenuli sa sakupljanjem namirnica koje su u subotu popodne igrači Muamer Svraka, Toni Grković i Šime Gregov te Jasmina Devović-Grudić odnijeli u prostorije Udruge. Tamo ih je dočekao predsjednik Udruge Igor Loparić s kojim su dečki proveli pola sata ugodnog druženja i u kojima ih je Loparić upoznao s radom Udruge.

Drugi dio humanitarne akcije će se održati u nedjelju 13. rujna na Drosini. Prije utakmice Istre 1961 i Rijeke, koja će se igrati s početkom u 19 sati, volonteri Udruge će od 17 sati u Fan zoni skupljati donacije navijača u obliku namirnica. Pozivamo stoga navijače da se priključe akciji “Jedan navijač, jedna namirnica” i na utakmicu ponesu samo jednu namirnicu kojom će pomoći nekoj od obitelji za koju brinu volonteri udruge “Naš san, njihov osmijeh”.

Osim donacija u hrani, NK Istra 1961 će dio prihoda od prodanih ulaznica utakmice Istre i Rijeke donirati Udruzi koja skuplja novac za pomoć izbjeglicama iz ugroženih područja.[:]