[:hr]U petak ujutro je delegacija Istre 1961 posjetila Down sindrom centar u Puli. Delegaciju Istre su činili direktor Michael Glover s gospođom Hing, predsjednik Darren Treasure, član upravnog odbora Jeff Proctor te direktorica za korporativne komunikacije i društvene odnose Jasmina Devović i igrači Muamer Svraka, Filip Kasalica i Abdelhakim Bouhna.

U polsatnom razgovoru s ravnateljicom centra doktoricom dr. Brankom Butorac i članom upravnog odbora dr. Ivicom Butorcem su predstavnici Istre 1961 saznali više o samom uređenju centra i njegovom djelovanju. Pulski Down sindrom centar je jedini takve vrste u Hrvatskoj, a trenutno je u mogućnosti prihvatiti 30 korisnika s kojima osoblje stalno radi na rehabilitaciji i integraciji u društvu. Ravnateljica centra je zatim povela delegaciju Istre 1961 kroz zgradu Centra u kojoj se nalaze igraonice, učionice, prostorije za tjelesnu rehabilitaciju, fitnes, knjižnica, bazen i ostale specijalizirane prostorije za što bolju rehabilitaciju i integraciju u društvo korisnika.

U sklopu centra se nalazi i smještaj za roditelje kako bi mogli biti uz svoju djecu dok su na rehabilitaciji, a u sklopu programa za integraciju, Centar je za svoje korisnike organizirao rad u pulskom kafiću Uliks i pulskom McDonald’su. NK Istra 1961 je prije nekoliko kola Centru donirala dio prihoda od prodaje ulaznica, dok je ovom prilikom korisnicima Centra poklonila grupnu sliku s potpisima svih igrača i postere igrača koji su ih posjetili.

Za kraj druženja je ravnateljica Butorac povela klupsku delegaciju na kavu u caffe baru Uliks, a piće su servirala dva korisnika Centra. I ovom prilikom bi se htjeli zahvaliti na zaista lijepo druženje i gostoprimstvo te se nadamo kako smo donacijom i poklonima pomogli radu Centra i barem malo usrećili njihove korisnike.[:]