[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 novo je ligaško gostovanje, a nakon prošlotjednog trijumfa nad Rijekom dečki trenera Raić-Sudara nove bodove tražit će u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Utakmicu je na uobičajenoj konferenciji za medije najavio trener Raić-Sudar koji je itekako svjestan da će njegova momčad u Zagrebu imati vrlo težak posao. – Danas igramo dosta bitnu utakmicu za nas na stadionu na kojem se može igrati bez pritiska. Kaže trener Zeleno-žutih koji su se iz Zagrebe vrlo rijetko vraćali s ostvarenim željama o pozitivnom rezultatu. – S Lokomotivom imamo negativni skor i rijetko smo uspijevali napraviti nešto više kod njih. Oni su dobra ekipa, u zadnje vrijeme su se rezultatski podignuli, mladi su i poletni. U svojim redovima imaju i neke iskusnije igrače kao što su Krstanović i Radonjić kojeg jako dobro poznajemo. Mi, kako god, smo okrenuti prema nama te se nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo doći do pozitivnog rezultata što bi za nas sigurno bio uspjeh. Moramo se što prije početi bodovno izvlačiti iz ove situacije.

Istra 1961 je u zadnjih par utakmica, unatoč svim problemima, pokazala kako se može nositi s momčadima s vrha ljestvica. Međutim, bili su to susreti u kojima su Zeleno-žuti većinom morali braniti svoj gol, dok bi se na sraz s Lokomotivom trebao dogoditi nešto drugačiji scenarij. – U zadnje dvije, tri utakmice smo više gledali kako ćemo se obraniti, ali na ovoj ćemo sigurno morati ponuditi nešto više u napadu budemo li htjeli nešto više napraviti. Moramo nastojati dati gol i tek tada možemo očekivati pozitivan rezultat. Razmišljao sam zato malo promijeniti sustav i zaigrati s dva napadača. Moramo biti ofenzivnije orijentirani jer smo u formaciji s jednim napadačem protiv slabijih ekipa bili bezopasni.

Istra 1961 u prvoj je četvrtini prvenstva poražena od Lokomotive na Drosini u utakmicu u kojoj su gosti nadigrali Puležane nu sredini terena i tako relativno lako stigli do troboda. Jasno je da Zeleno-žuti žele izbjeći takav scenarij. – Zadnju utakmicu protiv njih smo izgubili u prvom poluvremenu u veznoj liniji. Oni imaju mlade i poletne igrače koji znaju igrati nogomet kao što su Majer, Šunić i Ivanušec, a mi im nismo uspjeli parirati i tada smo izgubili utakmicu. Kaže trener i nadodaje par riječi o stanju u momčadi. – Igračima se pomalo nakupilo jer ne traje to dan, dva, tri, već mjesec dana i više. Neizvjesnost je tu, ali mi nemamo drugog izbora već misli moramo okrenuti prema utakmici. Kroz tjedan razgovaramo, svaki od njih ima svoje probleme, ali mi moramo odraditi naš dio. Zaključio je trener Raić-Sudar.[:]