[:hr]Put Istre 1961 prema finalu Hrvatskog nogometnog kupa započeo je u Đakovu pobjedom 4:0 nad Croatijom, nastavio se u Vinkovcima i slavljem protiv Cibalije 3:2, a danas dobiva svoj treći nastavak. Hoće li biti zadnji? Nadajmo se da neće, a iako Zeleno-žuti putuju na noge Dinamu, u više navrata se pokazalo kako se u jednoj Kup utakmici mogu dogoditi iznenađenja.

Trener Raić-Sudar, u situaciji u kojoj se nalazi klub i momčad odlučio je prednost dati prvenstvu. U potpunosti logična odluka zbog koje je pulski strateg u Puli pustio Puclina, Čuljka, Vojnovića, Ivušića i Ofosua, a na put poveo tri juniora, Matteonija, Miljanića i vratara Orbanića. – Pred nama je Kup utakmica koju želimo odigrati najbolje što možemo. Čeka nas međutim u ponedjeljak jedna od najbitnijih utakmica u ovom djelu sezone pa će sigurno biti promjena u ekipi. Kako u ponedjeljak Kokorović i Bertoša neće moći igrati zbog kartona tako ćemo ih više koristiti danas protiv Dinama. Kup je prilika da napravimo nešto, ali se ipak mi moramo okrenuti prema prvenstvu. U situaciji smo da se borimo za goli život tako da sam dao prednost prvenstvu, ali to ne znači da u Zagreb idemo samo da bi odigrali. Smatram da ovi dečki koji su manje igrali i koji će dobiti priliku imaju kvalitetu. Dinamo je favorit, ali kup je kup i nikad se ne zna.

Momčad je u utorak popodne krenula za Zagreb, a otputovali su: Ćorić, Orbanić, Gojković, Bertoša, Kitanovski, Hadžić, Escoval, Grujević, Kokorović, Ferreira, Halilović, Prelčec, Matyazh, Badrov, Maksimović, Jelavić, Matteoni, Miljanić.

Utakmica je na rasporedu u 15:00 sati, a sudit će Damir Batinić iz Osijeka.[:]