[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 su dvije izuzetno važne utakmice. Nakon remija Cibalije s Rijekom Zeleno-žuti imaju priliku kolo prije kraja ostvariti trenutni cilj i osigurati kvalifikacije. Srećom, Zeleno-žuti ovise sami o sebi pa im tako pobjeda u jednoj od dvije preostale utakmice sigurno donosi kvalifikacije i dodatnu priliku za izboriti ostanak u prvoligaškom društvu.

Istra 1961 je do posljednje pobjede stigla upravo protiv Slavena, a u narednih devet utakmica je ostvarila tek dva remija i sedam poraza. Iako Koprivničani nisu u formi u posljednjih devet kola su ostvarili tri remija i pobjedu kojima su si osigurali mirnu završnicu prvenstva. – U ove preostale dvije utakmice nam je cilj osigurati dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Rekao je Darko Raić-Sudar, trener Istre 1961.

– Svjesni smo da će biti teško, ali nam nema druge nego dati sve od sebe i odraditi naš dio. Kaže trener koji je mislio na sportski dio priče oko borbe za ostanak u ligi, jer se borba oko drugog djela priče, ona vezana za licencu za sljedeću sezonu vodi “na katu”. – Očekujemo da u međuvremenu onaj tko je zadužen za to riješi ono na što mi ne možemo utjecati, a to je licenca. Rok za to, koliko znam, ističe krajem tjedna. Tako ćemo i prije utakmice s Rudešom znati jesmo li ispunili uvjete za ostati u ligi sljedeće sezone.

Puno je problema u redovima pulskog prvoligaša, ali ekipa je fokusirana na nogomet i utakmicu sa Slavenom. Na žalost momčad je u Koprivnicu otputovala bez nekoliko važnih igrača. – Imamo nešto problema s igračkim kadrom pošto nam zbog suspenzije nema Iveše, a zbog kartona Pavića i Vojnovića. Matei i Jakić su cijeli tjedan trenirali odvojeno i pitanje je hoće li moći igrati. Na put nije otputovao Antunović zbog ozljede, a niti Jovičić koji nema pravo nastupa protiv matičnog kluba.

Utakmica se igra danas u Koprivnici u 16:00 sati, a sude Matoc iz Zaprešića, Crnčić iz Vrbovca i Stolnik iz Varaždina.[:]