[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je nova ligaška provjera, 15. ove sezone u kojoj će dečki nakon domaćeg boda protiv Intera svoj prvi gostujući trobod tražiti u Vinkovcima protiv Cibalije. Momčad je na put krenula u petak i u Vinkovcima će se zadržati do utorka kada će protiv Vinkovčana odigrati utakmicu 1/8 finala Kupa. – Vojnović se sigurno vraća u ekipu nakon odrađene stanke zbog žutih kartona pa ćemo vidjeti kako ćemo složiti ekipu. S nama na put ne ide Gojković koji se ozlijedio na treningu pa će ostati u Puli odrađivati terapiju, dok će se momčadi priključiti junior Miljanić koji je zaslužio poziv jer igra dobro i zabija puno i juniorskoj ligi. Kako bilo, bitno je odraditi ove dvije utakmice, a onda slijedi pauza nakon koje ćemo vidjeti što će biti dalje. Rekao je trener Darko Raić-Sudar i nekoliko riječi nadodao o protivniku. – Cibalia se digla u zadnje vrijeme i to definitivno više nije ona ekipa od koje smo mi izgubili na Drosini. Izgledaju puno bolje i kvalitetnije. Međutim, mislim da neovisno o njihovoj bodovnoj prednosti pred nama mi imamo realne šanse za dobar rezultat i dobru utakmicu.

Iako je i utakmica u Kupu bitna, ona ligaška koja se igra danas zasigurno je u puno većem fokusu treneru Zeleno-žutih. – Mi smo u situaciji da se borimo za ostanak, ali to ne znači da nam Kup nije bitan i sigurno ćemo htjeti pobijediti i u toj utakmici. Sigurno ćemo dati priliku i nekim dečkima koji nisu puno igrali. Kaže trener.

Nešto je o utakmici rekao i Marin Grujević, jedini igrač u pulskim redovima koji je odigrao svih 14 ligaških susreta ove sezone. – Realno, imamo problem na gostovanjima pošto smo osvojili samo jedan bod, ali neovisno o tome nadam se da će ovu subotu doći naša prva ovosezonska pobjeda s gostovanja. Cibalia nam je ostala dužna od zadnje utakmice kada nas je porazila na Drosini. Sigurno nas čeka jedna prava borbena utakmica zato što je Cibalia jedna dobra ekipa koja igra dobro pred svojom publikom. Sigurno nam neće biti lako, ali budemo li pravi možemo doći do sva tri boda.

Utakmica je na rasporedu danas s početkom u 15:00 sati, a sudit će Vučković iz Zagreba te Ambrinac iz Zagreba i Kožarec iz Domaslovca.[:]