[:hr]Andrej Panadić više nije trener NK Istre 1961. U ponedjeljak popodne je dosadašnji pulski strateg podnio ostavku koja je i prihvaćena od strane uprave Kluba.

Sve to logičan je slijed događaja koji su u posljednjih par mjeseci rezultirali dugim nizom bez pobjede. Nezadovoljstvo navijača pulskog prvoligaša kulminiralo je u subotu na prvoj utakmici ove sezone u kojoj su nogometaši Istre 1961 poraženi od Osijeka. Iako se očekivao korak naprijed u igri i naposljetku dobar rezultat koji bi usmjerio sezonu Zeleno-žutih prema mirnijim vodama, poraz je naznačio kako se stvari na žalost ipak nisu promijenile na bolje.

– Zbog cjelokupne situacije i negativne atmosfere koja se stvorila oko kluba, trener Panadić je odlučio da je najbolji potez u ovom trenutku da podnese ostavku na poziciju trenera prve momčadi. –Najviše mi je žao igrača, gospode Glovera, Karaselimovića i Žikovića i svih onih dragih ljudi koji rade u klubu.  Smatram da je sada najbolje vrijeme za ovaj potez jer netko drugi može imati malo više sreće i osvojiti više bodova, a ne pokazati samo lijepe i dobre igre. Rekao je trener na odlasku koji smatra da su igrači bili sjajni, zahvaljuje im se na predanome radu i svakom pojedinačno želi puno uspjeha i duge i uspješne nogometne karijere. Svima u klubu, oko kluba i svim navijačima i prijateljima kluba nas bivši trener želi puno veselja u nadolazećim utakmicama Istre 1961, a mi Andreju Panadiću zahvaljujemo na profesionalnom i ustrajnom radu na klupi NK Istre 1961 te mu želimo puno sreće u nastavku trenerske karijere.[:]