[:hr]U slabom svjetlu su se nogometaši Istre 1961 predstavili u subotu popodne u Koprivnici. Pred 713 gledatelja su Puležani odigrali jednu vrlo slabu utakmicu u kojoj praktički i nisu zaprijetili Blaževiću. Sama činjenica da je vratar domaćih ostao neocijenjen dovoljno govori o utakmici Istre u čijim redovima je bilo pre više indisponiranih igrača. Dečki su nakon samo osam minuta utakmice bili u dvostrukom rezultatskom zaostatku iz kojeg se nisu uspjeli vratiti.

Trener Tomić nije mogao računati na nekoliko važnih karika svoje momčadi. Zbog ozljeda su van pogona Miloš, Bertoša i Hadžić, a zbog bolesti na put nije išao Gržan. U konkurenciju se vratio Collins, a utakmicu je započeo s klupe, kao i Mario Lucio.

Susret nije mogao početi lošije za Zeleno-žute. Naime, domaći nogometaši su već u drugoj minuti stigli do vodstva preko Barića koji je zabio glavom na ubačaj Štigleca. Stvari su postale još gore u osmoj minuti kada je s desne strane ubacio Purić, a glavom je pored Žižića zabio Heber. Neovisno o dvostrukom vodstvu u uvodnom djelu utakmice, domaći nogometaši su nastavili s pritiskom na gol Ivušića te su ubrzo stvorili novu priliku. Igrala se 11. minuta kada je Heber probio po lijevoj strani i ušao u sredinu, pucao i pogodio u Ivušića.

Zeleno-žuti su se pomalo probudili u 19. minuti kada je Puclin povukao po sredini i proslijedio za Bouhnu koji je ubacio za Solomona. Lopta ipak nije završila na njegovoj nozi već na glavi braniča domaćih. Bez učinka je bila i prilika Solomona koji nije iskoristio poklon loptu braniča Slaven te je njegov udarac lako ukrotio dobro postavljeni Blažević.

Domaći su kontrolirali utakmicu i lako zaustavljali sve pokušaje Zeleno-žutih koji su vrlo teško dolazili pred gol Belupa. Jedan od rijetkih igrača u redovima Istre 1961 koji je bio aktivniji u fazi napada bio je Puclin, ali nakon njegovih nekoliko dobrih solo proboja nije bilo opasnosti po golu domaćih.

U nastavak susreta su Zeleno-žuti ušli s nešto većom dozom trke od domaćina koji je, očigledno, zadovoljan dvostrukim vodstvom malo usporio i rjeđe boravio pred suparničkim golom. Iskoristili su to nogometaši Istre 1961 koji su preuzeli inicijativu, ali je ona jalova. Glavnina igre se odvijala na sredini terena, daleko od gola Blaževića koji je većinom bio besposlen. Nogometaši Slavena su postepeno postajali sve opasniji i kako je vrijeme prolazilo, tako su sve više boravili pred golom Ivušića. U tom su razdoblju dvaput opasno zaprijetili i bili vrlo blizu trećem pogotku. U 57. minuti je Ivanovski iskoristio jednu dubinsku loptu do koje je stigao pored dva braniča Istre, ali je srećom po Zeleno-žute loptu poslao pored gola. Isto je opasno bilo i u 66. minuti kada je Burić pucao nakon povratnog dodavanja Hedera i loptu poslao tik uz stativu.

Trener Tomić je u 77. minuti iz igre izvadio Gojkovića, a u igru poslao Rocea. Uvođenjem dodatnog napadača u igru pulski je strateg pokušao razbuditi ofenzivnu liniju svoje momčadi koja u Koprivnici nije imala svoj dan. U istoj minuti, s druge strane terena je nesigurna obrana Istre dopustila domaćima još jednu priliku. Ivanovski se našao sam u srcu kaznenog prostora Zeleno-žutih i s desetak metara promašio prazan gol.[:]