Upoznat ćemo vas s jednim od najvjernijih navijača NK Istre 1961 – gospodinom Frankom Bakšom, koji je dokaz da ljubav prema sportu nema prepreka!
Franko je vjerni navijač Istre 1961, koji prati svaku utakmicu s tribina iako je slijepa osoba. Oduvijek je volio nogomet; još u djetinjstvu, igrao je nogomet sa zvučnom loptom izradjenom od zvončića, u zagrebačkoj školi za slijepe i slabovidne “Vinko Bek”. Oštećenje vida nije bila prepreka za igranje nogometa, a hobi je kasnije prerastao i u pravu ljubav.
Istru je počeo pratiti kada je ušla u prvu ligu, a društvu na utakmicama pravio mu je njegov sin, koji je uz tatu takodjer postao veliki zaljubljenik u nogomet. Kako nam kaže Frankov sin Ivan, nogomet je bila tema o kojoj su mogli razgovarati satima!
Na utakmicama, upravo Ivan opisuje slijepom ocu svaki detalj igre, kako bi što bolje razumio utakmicu. Nakon svake utakmice, zajedno analiziraju svaki gol i svaki pojedini detalj. Raspravljaju što je u igri, po njihovom mišljenju, moglo biti bolje, te koji su im se potezi posebno svidjeli
Kako nam kaže Franko, velika je razlika u praćenju utakmice kod kuće i na stadionu. Kod kuća se ne može doživjeti ona eksplozija uzbudjenja, ono veselje navijača i žamor gledatelja s tribina. To je prava navijačka energija koja pokreće!
Pitali smo gospodina Bakšu kakve su njegove prognoze za ovu sezonu i ima li najdražeg igrača Istre – poslušajte intervju u nastavku!
Hvala Vam Franko na vjernom navijanju! Uz ovakve navijače, srce nam je puno!
KN Demoni Pula: “Drago nam je sto je klub prepoznao nasu ideju, da zajedno nagradimo Ivana i njegovog tatu, dugogodišnje pratioce utakmica nk Istre i ljubitelje sporta.
Te ovdje na djelu mozemo vidjeti pravi primjer i pokazatelj da kada nesto volis, prepreke ne postoje.”