Ranije u ožujku, NK Istra 1961 je u New Delhiju potpisala ugovor o suradnji s Indo Europskim vijećem za promociju sporta i fizičke aktivnosti (IESLPC).

Nakon što su predstavnici IESLPC-a početkom studenog 2021. godine posjetili Pulu, naš upravni odbor nedavno je otputovao u Indiju posjetiti nove suradnike i finalizirati novoostvarenu suradnju.

I g. Devide Vincenti i g. Podnar su bili prisutni u nekoliko različitih aktivnosti pripremljenih za obilježavanje ovih budućih planova. Nakon službene tiskovne konferencije na kojoj je predstavljen budući rad, organizirana je i svečana večera s ključnim partnerima ovog događaja. Predstavnici NK Istra 1961 imali su priliku s projektom upoznati i hrvatskog veleposlanika u Indiji, gospodina Petra Ljubičića.

  1. Devide Vincenti i g. Podnar su također sudjelovali u TV prijenosu, objašnjavajući pobliže daljnje namjere ove Indo Hrvatske nogometne suradnje.

Naposljetku, održano je i prvo službeno upoznavanje odbora s partnerima i na stadionu Dr. Ambedkar u New Delhiju, gdje su članovi uprave NK Istre 1961 također upoznali igrače prijavljene za ovaj program. Upravo ti igrači će potencijalno povremeno putovati u Istru kako bi trenirali pod vodstvom naših trenera u nogometnoj akademiji kluba.

Cilj ove suradnje je uspostavljanje sportskog partnerstva koje će nekoliko puta godišnje okupljati određene indijske nogometaše u suradnji s NK Istrom 1961. Osim toga, prilično smo uzbuđeni, no i zahvalni za ovu priliku našem partneru – g. Dronu Bhardwaju, voditelju inozemnih nogometnih programa.

Veselimo se novim izazovima koji su pred nama, s nadom da će iz naše zajedničke sinergije i znanja proizaći jedno kvalitetno nogometno iskustvo!

NK Istra 1961