[:hr]Osnovna škola Monte Zaro bila je u četvrtak mjesto ugodnog druženja djevojčica i dječaka te pulske škole i nogometaša Istre 1961. Klub su ovom prilikom predstavljali kapetan Dario Tomić, Renato Gojković i Ivan Brkić.

Za početak druženja s učenicama i učenicima škole Monte Zaro su igrači mogli čuti krasnu pjesmicu o mačku koju je recitirao učenik nižeg razreda. Došao je red na pitanja polaznika starijih razreda koji su za školski list naše nogometaše obasuli raznim pitanjima iz nogometa i sportskog života.

U ime kluba je lijepi crtež kao poklon djece primila Jasmina Devović Grudić koja se zahvalila na vrlo lijepom i ugodnom boravku u Monte Zaru te je učiteljici uručila loptu s potpisima svih igrača Istre 1961 i ulaznice za nedjeljnu utakmicu s Lokomotivom. Za kraj druženja su klinci okružili naše nogometaše kako bi se slikali s njima i dobili potpise.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo učiteljima i učenicima osnovne škole Monte Zaro koji su nas vrlo lijepo primili te ih pozdravljamo do sljedećeg druženja.[:]